5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya: Konya, ve Denizli Tevfik Lav için ağlıyor

Konya, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Konyaspor Teknik Direktörü Tevfik Lav’a ağlıyor. Lav’ın beklenmeyen ölümü, Sadece görev yaptığı Konyaspor’da değil, ilk görev yaptığı Denizlispor’da da büyük üzüntüye sebep oldu.

Manisa Spor Akademisi’nde sınıf arkadaşı olan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ersun Yanal ile birlikte teknik direktörlük görevine başlayan Tevfik Lav, ilk olarak Denizlispor’da Yanal’ın yardımcılığı yapmıştı. Yanal’ın görevden ayrılmasından sonra Denizlispor’un başına geçen ve ilk teknik direktörlük görevine Denizlispor’da başlayan Tevfik Lav’ın ölümü yeşil-siyahlı camiada şok etkisi yaptı. Tevfik Lav ile birlikte çalışma imkanı bulan Serdal ve Levent, hocalarının hayatını kaybetmesi sebebiyle büyük üzüntü yaşadı. İhlas Haber Ajansı (İHA) Denizli Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden 2 futbolcu, ağlamamak için kendilerini zor tuttular. Tevfik Lav’la çok iyi günler yaşadıklarını belirten Serdal, "Tevfik hoca çok iyi bir insan ve hocaydı. Ölüm haberini aldığımızda çok kötü olduk. İnşallah bu acıları bir daha yaşamayız. Herkesin başı sağolsun" dedi.

Futbol hayatına Tevfik Lav döneminde başlayan, Denizlispor ve Ankaragücü’nde Lav ile birlikte çalışan Levent ise, üzüntüden konuşmakta zorlandığını söyledi. Tevfik Lav’ın kalbinde farklı bir yere sahip olduğunu belirten Levent, "Futbola başladığımda bana ilk forma veren hocaların başında geliyordu. Benim üzerimde çok emeği var. Doğan Seyfi’yi kaybettikten sonra aynı acıyı ikinci defa yaşıyoruz. Bu tür acılara dayanmak çok zor" diye konuştu.
Tevfik Lav’ı çok sevdiğini belirten Levent, "Tevfik hoca kendisini tüm Türkiye’ye kabul ettirmiş bir insandı. İsyankar bir insan değildi. Her zaman hedef koyar, koydurturdu. Bize kitap okumayı bile sevdiren bir insandı. Konyaspor’a giderken hedefi ilk 10’a girmekti ve hedefine ulaştığı gün hayatını kaybetti. Tevfik Lav hedeflerinin yolunda öldü" dedi.

Öte yandan Denizlispor yönetimi, teknik heyet ve futbolcular yarın Manisa’ya giderek Tevfik Lav’ın cenazesine katılacak.

KONYA-DENİZLİ-(İHA)
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2004 Pazartesi 14:19:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?