5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya: Mevlana Müzesi canlı yayında

Başkan Akyürek, belediyenin haber ağırlıklı bir internet sitesi ve kurum içerisinde tüm birimleri birbirine bağlayan genel ağı olduğunu belirterek, "Konya’da tarihi ve kültürel bütün eserlerin fotoğrafları çekilip, yüksek çözünürlükte taranarak bir dijital müze oluşturulacak. Başta Mevlana’ya ait eserler olmak üzere dünyadaki önemli kitaplar, elektronik ortama aktarılarak bir kütüphane kurulacaktır. Türkiye’de ilk olacak olan bu uygulama, web imkanıyla bütün dünyaya açılacaktır" dedi.

Belediyenin tüm hizmetlerinin dijital ortama taşınacağını da kaydeden Başkan Akyürek, "Dijital imzanın kabulüyle birlikte gerçekleştireceğimiz e-belediye uygulamasıyla örnek olmayı hedefliyoruz. E-belediyecilik alanında Türkiye Belediyeler Birliği, Bilişim Derneği ve diğer kurumların ortaklaşa yaptıkları anketlerde belediyemiz birinci seçildi. Biz bu birincilikle yetinmeyip, e-belediyecilik alanında ilklere imza atarak, hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Şu anda internet üzerinden 24 saat canlı yayın yapıyoruz. İlkini Mevlana Müzesi’nden gerçekleştirdiğimiz canlı yayını, şehrimizin muhtelif bölgelerinden yayınlarla çoğaltacağız" diye konuştu.

Mevlana Müzesi önünde kurulan kamera sistemi için 15 milyar lira harcandığı, ayrıca Büyükşehir Belediyesi MİGRA trafik sistemiyle çok yakın zamanda diğer bölgelerdeki yayınlara da başlanacağı bildirildi.

iha-konya
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 17:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?