5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya: Polonyalı annenin kızı ile olan mutluluğuna gölge düştü...

Mutluluğu yarım kalan Polonyalı anne Agniezszka Pieckowkas, çocuğunun ikinci kez kaçırılmasının ardından yaşadığı durumu anlattı. Polonyalı anne, babanın Yasemin'i tekrar kendisine getirerek görüşmesine belirli şartlar altında izin verdiğini de dile getirdi. Açıklamalarda bulunan Polonyalı Agniezszka Pieckowkas, "Baba, halkın gözünde kibar ve nazik davranmaya çalıştı. Gerçek anlamda öyle bir yüzünü görmedim. Benim, kızım Yasemin'e yeteri kadar ilgi göstermeme fırsat vermiyordu. Yasemin'i gösterirken yanımda babanın kendisi veya akrabaları duruyordu. Bu şekilde kızımla yakınlaşma konusunda fırsat tanımıyorlardı. Yasemin'i sürekli benden kaçırıp, onunla ilgilenip, benim ilgimi azaltmaya çalışıyorlardı. İlk gün kızımı göremedim, 2. gün 6 saat, son gün ise 4 saat görebildim. Bir dahaki mahkemeye mutlaka geleceğim" dedi.


Mahkeme kararından sonra gelişen olaylarla ilgili bilgi veren Polonyalı annenin avukatı Tarkan Büyükoktar, "Annenin 3 gün içerisinde kızı Yasemin ile toplam 21 saat görüşmesi gerekirken, yaşanan bazı olaylar nedeniyle 10 veya 11 saat görüşebildi. 14 Temmuz' da görülen duruşmada anneye 3 gün görüşme izni verilmiş ve 15 Temmuz'da 2. Aile Mahkemesi'nde, Anwers Mahkemesi tarafından müvekkilim Polonyalı Agniezszka Pieckowkas'a verilen velayeti tanıma davasını görülmüş, kazanmıştı. Bundan sonradaki duruşmada ise Yasemin'in annesine verilmesi konusunda karar verilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Alınan bilgiye göre, önceki gün baba Naci Torlak, anne Agniezszka Pieckowkas'ın kucağından kızı Yasemin'i kaçırmasından sonra, devreye giren annenin avukatı Tarkan Büyükoktar, babanın avukatı Özlem Keskin'le görüştü. Görüşmelerin ardından Baba Torlak, kimsenin olmadığı bir yerde kendi yakınlarının gözetimi altında kızları Yasemin'i anne Pieckowkas'ın görmesine izin verdi. Polonyalı anne, baba Naci Torlak ve yakınlarının bulunduğu bir ortamda kızı Yasemin'le 6 saat görüşme imkanı buldu.Yasemin'in götürülmesinden sonra, anne Pieckowkas da ülkesine dönmek üzere Konya'dan ayrıldı.

iha-konya
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2004 Cumartesi 13:44:21
Güncelleme :17 Temmuz 2004 Cumartesi 13:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?