5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya: Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili tartışmalar devam ediyor

Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen velilerden Zübeyde Çıracı, 2 yıldır hizmet gördükleri merkezin 25 gündür hizmet vermediğini ve çocuklarının kapı önünde kaldığını iddia ederek, "Yetkililer bize özel kurumlara gitmemiz gerektiğini söyledi. Bizlerin sosyal güvencesi yok. Gitmemizi istedikleri yerler para istiyor. Biz bu parayı karşılamayız. Bizim merkezimizi geri versinler" dedi.

Toplantının ardından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü binası önüne gelen veliler burada açıklamalarını sürdürdü. Açıklama sırasında velilerin yanına gelen Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Gürbüz, velilerin gerçekleri çarpıttığını söyledi. İddiaları yanıtlayan İl Müdürü Mustafa Gürbüz, merkezde kanunlara göre bulunması zorunlu olan fizyoterapist, psikiyatr, özel eğitmen gibi personelin bulunmadığını belirterek, "Biz bu çocukların daha iyi eğitim almalarını istedik. Bu yüzden velileri özel kurumlara yönelttik. Bu merkezlere gidildiğinde kendilerinden kesinlikle hiçbir ücret alınmayacaktır. Bize ait merkezde eğitim verilmiyor. Veliler çocuklarını bu merkeze sabah bırakıyor, akşam gelip alıyor. Bu süre içinde çocuklar sadece vakit geçiriyor. Hiçbir şekilde eğitim almıyor. Biz bunu engellemek için özel kurumlara sevk ettik. Ama bu kurumlarda çocuk en fazla 1 saat kalabiliyor. Velilerin asıl istemediği bu. Çocuklarına bütün gün bakacak yer arıyorlar. Dedikleri gibi kesinlikle bu merkezlere para ödemeyecekler" dedi.

Bu iddiayı ortaya atan velilerin birçoğunun sosyal güvencesi olduğunu da vurgulayan Mustaf Gürbüz, "Bu aileler isteseler bu özel merkezlerden bedava yararlanabilirler. Bizim sevk etmemize bile gerek yok. Ama biz bu çocukların mağdur olmasını istemiyoruz. İyi bir yerde iyi bir eğitim almasını istiyoruz. Bunun için bu merkezlere sevk ediyoruz" şeklinde konuştu.

iha-konya
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2004 Perşembe 15:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?