5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya: TİMAV Başkanı'ndan YÖK'e ağır suçlama

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı M. Emin Parlaktürk, YÖK’ü ve rektörleri eleştirerek, "İHL’lere karşı çıkan rektörlerin gerçek niyeti Türkiye’de dini bilgiden uzak bir neslin yetişmesini sağlamaktır" dedi.

TİMAV Genel Merkezi’nde yapılan basın toplantısına, yönetim kurulu üyeleri ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Emin Parlaktürk katıldı.

Tepkilerin mantıklı, bilimsel ve haklı gerçeklere dayalı olarak ortaya konulması gerektiğini belirten Parlaktürk, "Ne yazık ki, bilimi ve aklı rehber edindiğini söyleyen bazı üniversite mensuplarının, basit çıkar hesaplarına dayalı ve ideolojik saplantılarına bağlı tepkileri ve cüppeleriyle meclise yürümeleri, kendilerini küçültmekten başka bir işe yaramamıştır. Bunların İmam Hatip Liseleri’ne odaklanmış olmaları, ideolojik saplantılarının bir delilidir. İmam Hatip Liseleri’nin kapatılmasını isteyenler, acaba Anayasa suçu işlediklerinin farkında değiller mi? Çünkü değiştirilmez inkılap kanunlarından olan Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun 4. maddesi, İHL’lerin varlığını zorunlu kılmaktadır. Öyle anlaşılıyor ki, İmam Hatip Liseleri’ne karşı çıkan rektörlerin gerçek niyeti, Türkiye’de dini bilgiden uzak bir neslin yetişmesini sağlamaktır. Çünkü bunlar, İHL’lerle birlikte din eğitimine de karşı çıkmaktadır. Yasal ve hukuksal hiçbir gerekçeye dayanmayan bu tepkilerini, başka türlü izah etmek mümkün değildir. CHP ve yandaşları dışında, diğer muhalefet partilerle birlikte yüzde 80’lik bir halk çoğunluğu bu yasayı desteklemektedir. Meclisimiz, çoğunluğun sesini dinleyerek YÖK Yasası’nı çıkaracaktır" dedi.
İmam Hatip Liseleri’nde öğrencilerin beyinlerinin yıkandığı söylentilerine de cevap veren Parlaktürk, şöyle devam etti:

"Evet bu doğru. Çünkü İHL öğrencilerinin beyinleri, insanlığa ışık saçan ve kainatı aydınlatan Kur’an nuruyla yıkanıyor. Cahiliyet artığı fikirlerle, batıl inançlarla, bidat ve hurafelerle değil, vahyin ışığında beyinleri yıkanıyor."

KONYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2004 Çarşamba 15:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?