5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya: Türkiye Kamu-Sen toplu sözleşme yakın

Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’ndaki toplantının açılış konuşmasını yapan Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Hikmet Çay, Türkiye Kamu-Sen’in memurun gür sesi olarak çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ise Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı’nın devletin üniter yapısını bozmaya yönelik olduğunu savundu. Akyıldız, hükümetin memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz şeklinde açıklamalar yaptığını belirterek, "Yüzde 12 zam verdik, yüzde 9 enflasyon oranı diyorlar. Bizim artık beklemeye tahammülümüz kalmadı. Sizinle görüşmek gibi bir talebimiz de yok. Yalan ve haram üzerine, tüyü bitmedik yetim hakkı üzerine kurduğunuz politikalarınıza artık dur diyeceğiz. Ya bizim hakkımız için bizimle doğru dürüst oturursunuz, görüşürsünüz ya da gelecek tepkilere katlanırsınız" dedi.


Ülke genelinde 572 bin üyeye sahip olan Türkiye Kamu-Sen’in ilki Konya’da gerçekleştirilen, "Toplu Sözleşmeye Adım Adım" konulu bölge toplantısı sırasıyla Adana, Elazığ, Erzurum, Samsun, İzmir, Afyon ve İstanbul’da yapılacak. En son Ankara’da düzenlenecek toplantıda ise hedefler açıklanacak.

iha-konya
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 09:15:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?