4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Konya-Ankara arasına hızlı tren

Konya'nın en öncelikli projeleri arasında yer alan ve yıllardır çalışmalarına başlanamayan Konya-Ankara arası hızlı tren projesinde ilk fiziki adım atıldı. İhalesi yapılan 112 kilometrelik güzergahta altyapı çalışmaları başladı. 

Konya'nın merkez Selçuklu İlçesi Pınarbaşı güzergahında başlayan çalışmaları yerinde inceleyen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Mustafa Çevik, Konya-Ankara arasındaki seyahat süresini 1 saat 15 dakikaya düşürecek hızlı tren hakkında bilgi verdi. İspanya'dan temin edilecek saatte 250 kilometre hızla gidecek trenlerin Türkiye'ye gelmesinin beklendiğini kaydeden İl Başkanı Çevik, hattın tamamlanmasıyla nüfus, tarım ve sanayi açısından Türkiye'nin büyük şehirlerinden birisi olan Konya'nın Ankara ile İstanbul'a yakınlaşacağını söyledi. 

İl Başkanı Mustafa Çevik, tamamı 212 kilometreden oluşan hızlı tren hattının geri kalan 100 kilometrelik bölümünün önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılacağını ifade ederek, "Altyapı çalışmalarında şu anda 265 çalışan, 7 ekiple görev yapıyor. Bu çalışmaların 2007 yılı sonunda bitmesini bekliyoruz. 615 milyon YTL'ye tamamlanacak hızlı tren hattının geçtiği güzergahlarda 1 tünel, 10 köprü, 26 üst geçit, 62 tarımsal alt geçit, 123 menfez ve 7 istasyon binası bulunacak" dedi. 

Konya-Ankara hızlı treninin tamamlanmasıyla iki şehir arasında ulaşım süresi yarı yarıya kısalacak. "Git-gel Konya 6 saat" deyimi "Git-gel Konya hızlı trenle 2.5 saat" olarak değişecek. Hızlı treni kullanarak İstanbul'a gitmek isteyenler ise Ankara güzergahı üzerinden 3 saat 30 dakika da bu şehre ulaşabilecek. 
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 16:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?