7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Konya-Antalya karayolu kısalıyor

KONYA ANTALYA KARAYOLU KISALIYOR

Karayolları 3. Bölge Müdürü Haşmet Oğuzalp, Konya'nın Beyşehir ilçesinde yaptığı açıklamada, Konya'da bu yıl hayata geçirilecek bölünmüş yol çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı'yı ziyaret eden Oğuzalp, Konya'da bu yıl Beyşehir ve civarındaki yol projelerine ağırlık vereceklerini söyledi. Konya'yı Antalya'ya en kısa yoldan bağlayacak olan ve uzun yıllardır altyapı çalışmaları devam eden Beyşehir-Derebucak-Gembos güzergahlı Yeni Konya Antalya Karayolu'nun bu yıl Konya il hududu içerisinde kalan kısımlarının tamamının ihaleye çıkacağını ifade eden Oğuzalp, aynı şekilde yapım çalışmaları devam eden Beyşehir-Cevizli yolunun da bu yıl il hududu içerisinde kalan kısımlarının tamamının ihaleye çıkarılacağını söyledi. Bu yolların ihale edilmesi için mesai arkadaşlarının çalışmaya başladığını anlatan Oğuzalp, Karayolları'nın 2010 yılı için herhangi bir ödenek sıkıntısının olmadığını hatırlatarak, “Kamuoyunda Gembos yolu olarak bilinen gerek yeni Konya Antalya yolu, gerekse Beyşehir Cevizli yolları, bunlar büyük projeler ve bu yollar ödenek durumuna ve işin şartlarına bağlı olarak 3-4 yıl içerisinde tamamlanacak” dedi.

Açıklamasında, Konya Beyşehir Karayolu bölünmüş yol çalışmaları hakkında da bilgi veren Oğuzalp, 90 kilometrelik yolun bu yıl 8 kilometresinin bölünmüş hale geleceğini söyledi. Oğuzalp, Hüyük-Beyşehir arasında 6,5 kilometrelik bir bölümün daha duble yol olacağını da kaydederken, Konya bölgesinde 2010 yılında ihaleye çıkılacak yollar konusunda şu bilgileri aktardı:

“Genel Müdürlüğümüzden ihale yetkisi istenen ve Nisan ayı içinde ihale edilmesi planlanan yollar; Akşehir-Yalvaç yolu (10,8 km), Beyşehir-Cevizli Yolu (20,5 km), Argıthanı-Doğanhisar yolu (20,7 km), Hüyük-Beyşehir yolu (6,5 km), Beyşehir-Derebucak (Yeni Konya-Antalya Gembos yolu) (18,2 km), Yunak Polatlı yolu (15,5 km). Bu yollara ait ihaleler ileriki yıllara sari olarak hazırlanmış olup, 2010 yılı ödenekleri temin edilmiş durumdadır. Öte yandan, 2009 yılı içerisinde emanet şantiyemiz tarafından altyapıları bitirilen Konya-Beyşehir ve Beyşehir-Yenişarbademli ayrımı yollarındaki toplam 16 kilometrelik kesimlerin üst yapıları da ihaleli olarak tamamlanarak 2010 yılı içinde bölünmüş yol olarak trafiğe açılacaktır.”

Oğuzalp, daha sonra Beyşehir-Cevizli yolunda kış mevsimi nedeniyle ara verilen çalışmaların yapıldığı bölümde Karayolları 36'ncı Şube Şefi Ali Atalay, Belediye Başkanı İzzet Taşcı ve AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu ile birlikte incelemelerde bulundu.

KONYA ANTALYA KARAYOLU KISALIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 12:25:01
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 12:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?