5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya Belediye Başkanı yatırımları inceledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yatırım alanlarını gezerek, incelemelerde bulundu. Geziye Genel Sekreter Haşmet Okur, Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Aydın ve Abdülmelik Ötegen ile belediye birim amirleri katıldı.

Konya’nın yapılan yatırımlarla kendinden tüm dünyada söz ettireceğini ileri süren Başkan Akyürek, "Göreve geldiğimizden bu yana birçok çalışmanın projelerini tamamlayarak hayata geçirdik. Belediyeciliğin bir ekip işi olduğunu biliyoruz. Çalışmalarımız birim amirleri ve belediyemizin tüm çalışanları ile istişare edilerek yapılmaktadır. Özellikle dışarıdan şehrimize gelen misafirleri şehrimizin ilk giriş alanında etkilemeliyiz. Orta refüjünden modern yollarına, kentleşmesinden yeşil alanlarına kadar yapılan tüm çalışmalara hayran kalmalılar. Ankara yolu üzerinde başlattığımız orta alan yeşillendirme çalışmaları hızla sürmekte. Şehrin ana giriş yolları asfaltlama çalışmaları da devam ediyor. Bu yıl içerisinde belediyecilik tarihinde bir rekora daha imza atacağız. Yıl içerisinde yapılan asfalt çalışmaları şehrimizin dört bir alanına yayılacak. Aynı zamanda şehrin akciğerleri olan yeşil alanlara hizmet yılımızın ilk senesinde 10 yeni park daha ekleyeceğiz. Dışardan ithal ettiğimiz ve bundan sonrada Park Bahçeler Müdürlüğümüz bünyesinde üretimi gerçekleştirilecek güllerle şehrimizin dört bir yanını donatacağız" dedi.


Gerekli görülen alanlara yapılacak alt ve üst geçitlerle şehirde trafik sorununun kalmayacağını kaydeden Başkan Akyürek, "Hizmet dönemimizin ilk yılında hemşehrilerimizle bir ilki daha yaşatıyoruz. En kısa zamanda şehrimizi doğalgaza kavuşturacağız. Bir diğer dev projemizde Kayacak Piknik alanının düzenlenmesi. Kayacık, Ankara yolu üzerinde bulunan önemli mesire alanlarımız arasında yer alacak. Bu alanda yapılan çalışmalarla şehrimizin en büyük akciğeri ve piknik alanı hemşehrilerimizin hizmetine sunulacak. Tüm bu projelerle, kendi alanlarında uzman birim amirlerimizle birlikte şehrimizi dünya şehirleri arasında birinci sıraya çıkaracağız" diye konuştu. Başkan Akyürek ayrıca, birim amirlerinden birçok projenin bu yıl içerisinde yetiştirilerek hizmete açılmasını istedi.

Kenthaber-Konya
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2004 Cuma 11:16:24
Güncelleme :13 Ağustos 2004 Cuma 15:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?