3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Konya Belediyeler Birliği KKTC'de

Konya Belediyeler Birliği'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Salamis Bay Conti Resort Hotel'de bu sabah başlayan eğitim seminerine, 184 belediyeden 320 belediye başkanı ve yetkilisi katılıyor. Eğitim seminerinde, Konya Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyeler ile ilgili önemli tüm konular mercek altına alınıyor. 

16-20 Kasım 2006 tarihleri arasında "Belediye Başkanı ve Belediye Yöneticileri İle Belediye Görevlileri Hizmet İçi Eğitim Semineri" adı ile düzenlenen 102. seminere, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da katıldı. Talat, burada yaptığı konuşmada, seminerin KKTC'de gerçekleşmesinin önemine değinerek, "Sizin desteklerinize ihtiyacımız var. Bu seminerin burada gerçekleşmesi çok önemli" dedi. Talat, ayrıca Kıbrıs müzakerelerine başlamak için izlenecek prosedürü içeren Birleşmiş Milletler mektubunun dün kendisine ulaştığını doğrulayarak, "BM mektubunu değerlendiriyoruz" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Talat, BM'nin Kıbrıs konusundaki son girişiminin yeni bir merhaleye ulaştığını ifade ederek, "BM Genel Sekreteri'nin Siyasi İşler Yardımcısı'ndan beklediğimiz mektup geldi. Bu mektubu değerlendiriyoruz. Mektupla ilgili henüz olumlu olumsuz söyleyecek bir şeyimiz yok. Çünkü gerçekten ayrıntılı değerlendirmek gerekiyor" dedi. 

Mektubun, müzakerelere başlamak için izlenecek yolu, atılacak adımları önerdiğini kaydeden Talat, "Daha önceden bizim görüşlerimiz de alınarak hazırlanan bir mektuptur bu. Ancak bizi tatmin ediyor mu, yeterli buluyor muyuz onu değerlendiriyoruz" dedi. 

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği'nin daveti ve üzerine KKTC'de yapılan eğitim seminerinde, "Belediye Gelirleri Yasası, Haczedilemeyecek Belediye Malları ve Gelirleri, Belediyelerde Norm Kadro Esas ve Usulleri, Belediyelerde Temsil ve Ağırlama Giderleri, Belediyelerde Zabıta Personelinin Görev, Yetki ve Sorumlulukları, Belediye Başkanı, Belediye Meclis ve Encümen Üyelerinin Görevleri ve Özlük Hakları, Belediyelerdeki Tüm İmar Mevzuatı ve Uygulamaları, Sıhhi ve Gayrisıhhi Müesseselerin Ruhsatlandırılmaları ve Kaçak Yapılarla Mücadele Yöntemleri gibi konular görüşülüyor.
iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 16:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?