7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Konya bisiklet taksi satıyor

Konyalı bir firma, 2 yıl önce geliştirdiği "Bisiklet Taksi"leri, ABD ve İngiltere'ye ihraç ediyor.

Bisiklet Taksi'ler, bu ülkelerde turistik bölgelerde gezinti amaçlı kullanılıyor. Sakallıoğulları A.Ş'nin ortaklarından Ali Küçüksakallı, yaptığı açıklamada , Konya'da 60 yıldır bisiklet imal eden bir aile olduklarını, ülkenin dört bir yanına ürün gönderdiklerini söyledi. Bisiklet yedek parçası da üretiklerini de vurgulayan Küçüksakallı, çocuk bisikleti, mısır patlatma araçları, pamuk şeker satışında, kargo taşımacılığında kullanılan bisikletler gibi çok sayıda çeşitte üretimlerinin olduğunu bildirdi.

Yaptıkları araştırmalar ve Ar-Ge çalışmaları sonucunda 2 yıl önce Bisiklet Taksi'ye geliştirdiklerini ifade eden Küçüksakallı, şunları kaydetti: "Bisiklet Taksi, tamamen yolcu taşımacılığına yönelik gezinti amaçlı üretildi. Sürücüsü dışında arkada 2 kişiyi daha taşıyor. Yağmurlu ve güneşli günlerde üzeri kapanabiliyor. Özel sistem sayesinde bisikleti kullanan kişi arkasındaki yükü rahatlıkla taşıyabiliyor. Yolcuların bulunduğu bölgede hoparlörler de bulunuyor. Gezinti sırasında teyp ya da radyo dinlenebiliyor." Küçüksakallı, yılda sadece 100 adet üretim kapasitesine sahip olduklarını belirterek, "Üretimlerimizin tamamını ABD ve İngiltere'ye ihraç ettik. Bisiklet Taksi, bu ülkelerde turistik alanlarda gezinti amaçlı kullanılıyor. Halen talep alıyoruz" dedi.

Üretim kapasitelerini ve ihracatlarını arttırmayı hedeflediklerini dile getiren Küçüksakallı, "Amacımız Çin pazarına girmek. Girişimlerimiz sürüyor. Büyük ihtimalle Bisiklet Taksilerimiz Çin'de de kullanılmaya başlanacak. Ayrıca yurt içi satışlarına da başlayacağız. Bisiklet Taksiler, yurt içinde 3 bin 750 YTL'den satışa sunulacak" diye konuştu.

aa
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 22:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?