5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek göreve başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen devir teslim töreni ile yeni Belediye Başkanı Tahir Akyürek görevine başladı.
Belediye binası önünde düzenlenen törende konuşan Tahir Akyürek, siyasetin bir fazilet ve erdem mücadelesi olduğunu ifade ederek, "Böyle olunca halkımız kazançlı çıkar, Konya kazançlı çıkar. Şu ana kadar Konya'ya hizmet eden belediye başkanlarımız, ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Şu an yeni bir döneme giriyoruz. Amacımız bugüne kadar yapılan hizmetleri daha da ileri taşımak" dedi.
Program daha sonra, başkanlık makamında yapılan devir teslim töreniyle devam etti. Akyürek, burada yaptığı konuşmada ise, eski Başkan Mustafa Özkafa'ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, "İnşallah bu başlayan dönem, tüm Konya için hayırlara vesile olur. Sayın Mustafa Özkafa'ya 10 sene Karatay, 5 sene de Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda yaptığı unutulmaz hizmetlerden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu. Akyürek konuşmasının ardından Özkafa'ya bir plaket verdi.
Eski başkan Mustafa Özkafa ise, belediyeciliğin hayırlı ve sevaplı bir hizmet olduğunu belirterek, "Mevlana şehri Konya için, seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Sayın başkanı kutluyor ve görevinde başarılar diliyorum" diye konuştu.
Belediye peroneli, Özkafa'ya hizmetlerinden dolayı çeşitli hediyeler verirken, belediye genel sekreteri ve Konyaspor Başkanı Mehmet Köseoğlu ise eski ve yeni başkanlara çiçek verdi. Törene AKP Genel Başkan Yardımcısı Halil Ürün'ün de aralarında bulunduğu milletvekilleri ve partililer katıldı.
AKP'den merkez Meram İlçesi Belediye Başkanı seçilen Refik Tuzcuoğlu ve merkez Karatay İlçesi Belediye Başkanı seçilen Mehmet Hançerli de, eski başkanlar Mustafa Özkan ve Mehmet Şen'den görevi devraldılar.
KONYA - İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2004 Perşembe 22:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?