6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya dev şampiyonaya hazır

Konya'da 30 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında yapılacak Kick Boks Türkiye Şampiyonası hazırlıkları tamamlandı. Bin 500 sporcuya ev sahipliği yapacak olan Konya, K1 Contact müsabakalarıyla da bir ilke imza atacak.

Selçuklu Belediyesi Spor Salonu ve Kongre Merkezi'nde 30 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında yapılacak Büyükler, Gençler ve Minikler Kick Boks Türkiye Şampiyonası'nın hazırlıkları tamamlandı. 6 gün sürecek şampiyonada sporcular Kick Boks, K1 Contact, Low Kick, Light Contact ve Semi Contact gibi kategorilerde mücadele edecek. 81 ilden erkek ve bayanlar olmak üzere yaklaşık bin 500 sporcunun katılacağı dev organizasyonda 70 hakem görev yapacak.

Konya'nın da 11 takım 65 sporcuyla katılacağı şampiyona öncesi İHA muhabirinin sorularını cevaplayan Kick Boks Konya İl Temsilcisi İbrahim Arif Erağdiç, "Kick Boks Türkiye Şampiyonası'na Konya olarak hazırız. Takımlarımız da yaptıkları çalışmalar sonucu bu organizasyona en iyi şekilde hazırlandı. Konya olarak 11 takımla katılacağımız şampiyonada 65 sporcumuz mücadele edecek. Hedefimiz en az 10 derece almak. Bu anlamda Konyalıları bize ve sporcularımıza destek olmaya bekliyoruz" dedi.

Son olarak 2004 yılında Kick Boks Şampiyonası'na ev sahipliği yaptıklarını belirten Erağdiç, "Böyle büyük bir organizasyon Konya'da ilk defa gerçekleştiriliyor. Çünkü daha önceki şampiyonada K1 Contact yoktu. Ancak bu yıl ki şampiyonada yine Kick Boks Federasyonu'na bağlı ancak stil olarak farklı olan K1 Contact müsabakalarını da girişimlerimiz sonucu Konya'ya getirdik. Bu açıdan bakıldığı zaman bu şampiyona Konya için bir ilk olacak. Bu denli geniş kategorili gerçekleşecek olan şampiyonadan yüzümüzün akıyla çıkacağımızı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Organizasyon kapsamında 81 ilden yaklaşık bin 500 sporcuya ev sahipliği yapacak olan Konya'da konaklama sorunu bulunmadığını belirten Erağdiç, "Konya'ya gelecek olan sporcuların kalacak yeri sorunu bulunmayacak. Şampiyonaya katılacak sporcular için Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait 800 kişi kapasiteli bir yurt binası, 100 kişilik özel bir yurt ve kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhaneler hazırlandı. Misafirlerin ağırlanması en iyi şekilde yapılacak. Bazı illerin takımları gelmeye başladı bile. Turnuva kapsamında konaklama sorununun yaşanmayacağını düşünüyoruz" dedi.

Öte yandan organizasyon için Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından 130 ile 150 bin TL bütçe ayrıldığını ifade eden Erağdiç, "Şampiyonada görev yapacak hakemler, görevliler ve dereceye girecek tüm sporcuların ödemeleri bu bütçeden yapılacak. Bunun yanın da hazırlanan bin 500 tişort şampiyonaya katılacak tüm sporculara dağıtılacak" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 18:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?