5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya doğal gaza kavuştu...

Gaznet Genel Müdürü Gültekin Çınar, düzenlendiği basın toplantısında, abonelik işlemleri hakkında bilgi verdi. Konya’da şebeke döşeme çalışmalarında bu yıl planlanan hedefi yarıladıklarını belirten Gültekin Çınar, her gün bin 300 metre kazı yaparak boruların döşendiğini ve şu ana kadar toplam 45 kilometre şebeke döşemesi yapıldığını kaydetti.

İç tesisat döşemesini yetki verecekleri firmaların yapacağını ifade eden Gaznet Genel Müdürü Çınar, "İzin alan firmalar meskenlere tesisatı döşeyebilecek. 180 dolar ve bir defa alınacak güvence bedelini ödeyenler, doğalgaz abonesi olacak. Kullanım süresi bittiğinde, güvence bedeli için alınacak ücret geri verilecek" dedi.

Gültekin Çınar, gelecek hafta başında abone kayıtlarının başlayacağını hatırlatarak, "Ekim ayının son haftası ya da en geç Kasım ayı ortasına kadar abone olanların evlerine doğalgaz ulaşacak. İlk etapta şebekelerin döşendiği Ankara yolu, Nalçacı ve Kerkük Caddesi ile Havzan Mahallesi bölgesinde doğalgaz kullanımı başlayacak. Binaların girişlerine bırakılacak ’Doğalgaz Kapınızda’ yazılı broşürleri okuyanlar, abonelik konusunda daha detaylı bilgi sahibi olacak" şeklinde konuştu.

iha-konya
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 13:57:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?