6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya gül bahçesine döndü

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, son yıllarda özellikle lale ile anılmaya başlanan Konya’nın her yıl Nisan ve Mayıs aylarında ayrı bir güzelliğe büründüğünü, Haziran ayı ile birlikte ise şehri güllerin kapladığını söyledi.

Başkan Akyürek, başta Alaaddin Tepesi ve Mevlana Gülbahçe olmak üzere ana arterler ve yeşil alanlara bu yıl 2 milyon 700 bin lalenin ardından yaklaşık 100 bin gül dikildiğini bildirdi.

Başkan Akyürek, “Özellikle Alaaddin Tepesi her mevsim dikilen farklı çiçeklerle çiçek parkı haline geldi. Hemşerilerimiz her gün aileleri ile gelerek bu güzellikleri yaşıyor. Konya’da şehrin her yerinde açan çiçekler 4 mevsim şehrimize renk katıyor” dedi.

2004 yılında Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde ilk kez oluşturdukları gül üretim parsellerinde her yıl 60 bin ile 70 bin arasında gülün üretiminin yapıldığını hatırlatan Başkan Akyürek, böylelikle şehrin yeşil dokusuna katkıda bulunurken tasarruf da sağlandığını ifade etti.

Bu yıl dikilen 100 bine yakın gülle birlikte şehir genelindeki toplam gül sayısının 500 bine yaklaştığını vurgulayan Başkan Akyürek, Konya halkını yeşil alanlara ve çiçeklere sahip çıkarak hep birlikte bu güzellikleri yaşamaya davet etti.

Lale ve güllerin yanı sıra bu yıl yaz sezonunda 600 bin adet mevsimlik çiçek dikimini sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, kış sezonu için de 540 bin çiçek dikimi yapacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 16:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?