6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya için birlik çağrısı

Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıda, Ereğli ve çevresinin tanıtım sorunları tartışıldı.

Ereğli Kültür ve Spor Merkezinde yapılan toplantıya Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Halkapınar Belediye Başkanı Fatih Şentürk, il genel meclis ve belediye meclis üyeleri ile işadamları katıldı.

Halkapınar Belediye Başkanı Fatih Şentürk, doğal güzelliklere sahip ilçesinin tanıtım eksikliği nedeniyle yerli ve yabancı turist çekemediğini söyledi.
Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu da, Konya'nın doğusunda yeralan ilçelerin birlik olması gerektiğini dile getirdi. Belediyeler ve oda başkanları ile koordinasyonu sağlayacak bir komite kurulması önerisinde bulunan Başkan Mugayıtoğlu, "Ülkemizin turizm gelirleri ve turist sayısı artmakta ama ne yazık ki bölgemizde turist sayısını parmakla saymaya bile gerek yok. Yapılacak işlerde birlikte hareket etmemiz elzemdir. Konya'ya gelen turistler tur operatörleri ve turizm acenteleri vasıtası ile Aksaray üzerinden Kapadokya'ya götürülmekte ancak Karapınar, Ereğli ve Halkapınar'a uğramadan geçip gitmektedirler. Bunun tersine dönmesi ve gelen turistlerin bölgemize de uğramalarının sağlanması gerekmektedir" dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ise konuşmasında, Ereğli'nin mutlaka il olması gerektiğini söyledi. Geçmiş dönemlerde bu konuda sözler verildiğini hatırlatan Başkan Oprukçu, "O söz Ereğli'nin Konya ve çevresi ile bütünleşmesinin handikabı olmuş. Bütünleşememişiz, beraber olamamışız. Sırtımız sıvazlanmış gönderilmişiz. Şimdi bu bölgenin kaderi ve geleceği için herkesin ama herkesin neyi varsa ortaya koyması gerekiyor. Ereğli mutlaka vilayet olmalı ve mutlaka fark edilmeli. Ereğli sınırlarını aşacak bir iradeyi ortaya koyduğumuz gün birlikte hareket etmeyi, el ele tutuşmayı ve birbirimizi sevme erdemliliğini yaşarız. Sevgilerimizin sevdalarımızın bir anlam ifade etmesi için de varlığımızı anlamlandırmak mecburiyetimiz ortaya çıkıyor. Birikimimizin ve heyecanımızın sadakasını vermek zorundayız" diye konuştu.

Toplantı, Ereğli ve çevresindeki doğal güzelliklerin fotoğrafçı gözü ile aktarıldığı Bozkırın Büyüsü isimli serginin gezilmesi ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 11:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?