6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya milletvekilleri Mavi Tünel'de

Konya Valisi Osman Aydın ve AK Parti Milletvekilleri, Konya'nın sulama sorununu büyük ölçede giderecek olan Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.

Vali Osman Aydın ve AK Parti Konya Milletvekileri Sami Güçlü, Hasan Angı, Mustafa Kabakçı, Muharrem Candan, Hüsnü Tuna, Ali Öztürk, Kerim Özkul, Mavi Tünel inşaatında inceleme yapmak üzere Bozkır ilçesine bağlı Kuşça köyüne geldi.

Heyet tüneldeki incelemelerinin ardından Bağbaşı Barajı inşaat alanına geçerek Konya Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürü Hacı Haksal'dan buradaki çalışmalarla ilgili brifing aldı. Haksal, Bağbaşı Barajı'nın 200 milyon metreküp su depolama kapasiteli olacağı, burada toplanan suyun 17 kilometrelik tünelle ovaya ulaştırılacağı belirterek, "Bölgede yapılacak ek 2 baraj ve derivasyon kanallarıyla nihai olarak yılda 414 milyon metreküp suyun ovaya akıtılması hedefleniyor" dedi.

Brifing sonrası çalışmalar hakkında açıklama yapan Vali Osman Aydın da, Mavi Tünel'in hedeflenen sürede bitirileceğini belirterek, "Umuyorum ki Bağbaşı Barajı ve Konya Ovası Sulama Projesi (KOP) kısa sürede faaliyete geçecek. Şu anda projede gecikme söz konusu değil, projeye ayrılan paranın yüzde 48'i harcanmış durumda" şeklinde konuştu. Vali Aydın, projede kamulaştırma yönünde bazı sıkıntıların da olduğunu ifade ederek, "Bir kısmı yargıya intikal etti. Ben inanıyorum ki yargı kısa sürede kararı verir ve bu karar çalışmaların daha da hızlanmasını sağlar" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 09:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?