30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Konya Ovası'na su aktarılıyor

BEYŞEHİR GÖLÜ'NDEN KONYA OVASINA SU AKTARILIYOR

Beyşehir Gölü'nden su seviyesinin yükselmesi ile birlikte Türkiye'nin tahıl ambarı olarak nitelendirilen Konya Ovasına su aktarımı başladı.

Beyşehir Birliği, Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, su seviyesinin yükselmesi ile birlikte Konya Ovası'na Beyşehir Gölü'nün sularını ulaştıran BSA kanalının yeniden görev yapmaya başladığını bildirdi.

Beyşehir Regülatörü kapaklarının göldeki suların yükselmesi nedeniyle Haziran ayı içerisinde açıldığını ve BSA kanalına aktarılan suların Konya Ovası'na intikal etmeye başladığını belirten Tan, "Konya Ovası'na yaz döneminin gelmesi ile birlikte ekili alanların sulanabilmesi için Beyşehir Gölü'nden su aktarılması işlemi başladı. DSİ yetkililerimizin korumacı politika izleyerek gölden su salınımını önceki yılların tersine yaz dönemine bırakması Türkiye'nin en büyük tatlı su gölüne hayat vermiştir. Gembos derivasyonundan gelen takviye sular, yağışlı dönemle birlikte Konya Ovası'nın ihtiyaç duyduğu suların Beyşehir Gölü'nde tutulması bölgede yaşanan kuraklığı ortadan kurtarmış, en büyük hayat kaynağımıza nefes aldırmıştır. Beyşehir Gölümüz özellikle su seviyesi yönünden özlenen eski günlerine dönmüş, bu da insanımızı mutlu etmiştir. Yetkililerimize bu açıdan ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu gölümüzü hep birlikte koruyacağız ve gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak için gayret göstereceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi 16:09:05
Güncelleme :1 Temmuz 2011 Cuma 11:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?