4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Konya Ovası'nda yağmur sevinci

Konya Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü, hafta sonundan itibaren Konya Ovası'nda etkili olan yağmur yağışının özellikle çiftçiler tarafından sevinçle karşılandığını söyledi.

Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü, kuraklık nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Konyalı üreticinin son günlerde yağan yağmurla birlikte rahat bir nefes aldığını belirterek, "Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada metrekareye 40 kilogram yağış düştüğü belirtildi.Geçtiğimiz yılların Kasım aylarında Konya'ya düşen yağmur miktarlarını dikkate aldığımızda bu oldukça iyi bir rakam. Küresel ısınmadan en fazla nasibini alan ve son yıllarda kuraklığın kendini iyiden iyiye gösterdiği Konya Ovası'na düşen yağış hiç şüphesiz çiftçimizi sevince boğmuştur. Kuraklık sebebiyle sıkıntılı günler geçiren Konyalı üretici son 3 gündür yağan yağmurla birlikte rahat bir nefes almıştır. Özellikle hububat ekiminin tamamlandığı bölgelerdeki yağış tarladaki tohuma ilaç gibi gelecektir. Bu yağışlar çimlenme için büyük önem taşımaktadır. Ayrıca kış mevsimindeki don olaylarına karşı da koruyucu-önleyici noktada büyük fayda sağlar. Umudumuz bu yağışların devamının gelmesidir. Geçtiğimiz yıllarda kuraklık nedeniyle
büyük zarara uğrayan Konya çiftçisinin tek umudu bu yıl yeteri kadar yağışın düşmesidir" dedi.

Bazı üreticilerin tarlasına halen ekim yapamadığını ifade eden Çöklü, kuraklıktan dolayı verilecek tohumluk adı altındaki desteklerin de biran önce verilmesi gerektiğini, çiftçinin kış gelmeden ekimlerini tamamlamalarını istediklerini sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 16:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?