6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya Ramazan'a hazır

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ramazan ayının Konya’da huzur içinde yaşanması için gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, düzenleyecekleri çeşitli etkinlikler ve sosyal yardımlarla Ramazan ayının Konya’da ruhuna uygun bir şekilde yaşanmasına katkı sağlayacaklarını söyledi. 

Büyükşehir Belediyesi olarak dar gelirli aileleri sürekli desteklediklerini ve bu desteklerinin Ramazan ayında da süreceğini kaydeden Başkan Tahir Akyürek, “Ramazan ayında 15 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda paketi vereceğiz. Bunun yanında yaklaşık bin 300 aileye günlük ekmek yardımımız devam edecek. İftar saatlerinde şehir merkezindeki vatandaşlarımıza iftarlık kumanya ikramımız olacak” dedi. 

Kültürel etkinlikler kapsamında Kardeşlik Günleri adıyla 8-16 Eylül tarihleri arasında kardeş ve dost 7 ülkeden müzik gruplarının Konya’ya gelerek Zafer’deki etkinliklere katılacağını kaydeden Başkan Akyürek, ayrıca her gün farklı bir mahallede Mahalle Buluşmaları’nın devam edeceğini ifade etti. Ramazan ayında fiziki çalışmaların devam edeceğini, ancak tamamı kapalı hiçbir yol kalmayacağını vurgulayan Başkan Akyürek, toplu ulaşımda da herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için iftar saatlerinde ek seferler konulacağını kaydetti. 

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (KOSKİ) bu ay içerisinde planlı hiçbir su kesintisi olmadığını da hatırlatan Başkan Akyürek, KOSKİ’nin su ve kanalizasyon ekiplerinin 24 saat her türlü arızaya müdahale edeceklerini vurguladı. Zabıta, İtfaiye, Çevre, Park Bahçeler ve Mezarlıklar ekiplerinin de gerekli tedbirleri aldığını anımsatan Tahir Akyürek, iftar saatlerinde sıkışıklığa yol açmamak için vatandaşların da erken hareket ederek birbirlerine yardımcı olmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 18:13:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?