6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya şairleri ağırladı

Konya, Birinci Uluslararası Şairler Buluşması'na ev sahipliği yaptı. Toplam 18 ülkeden 80 şairin katıldığı programda, şairler şiirleriyle sunum yaptı.

Kaşgarlı Mahmut'un bininci, Nasreddin Hoca'nın 800. doğum yılı, Hz. Mevlana Celaleddin Rumi'nin Konya'ya gelişinin 780. yılı ve Yahya Kemal Beyatlı'nın 50. vefat yılı sebebiyle Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Selçuk Üniversitesi'nin işbirliği ile hazırlanan "Birinci Uluslararası Şairler Buluşması" Konya'da yapıldı.

Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapılan programa, Konya Valisi Osman Aydın, Selçuklu Kaymakamı Şükrü Görücü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan'ın da aralarında bulunduğu davetliler katıldı.

Programda konuşan Vali Osman Aydın, Türk kültüründe şairlerinin ayrı bir değerinin olduğunu, bunun da Türk kültür ve edebiyatı için olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, "Şairler, şiirleriyle Türk dilinin gelişmesine önemli derecede katkıda bulunuyorlar. Bu, bizim kültür ve dil açısından zenginliğimizin işaretidir. Değişik ülkelerden şairlerin burada bulunması da bu zenginliği pekiştirmiştir" şeklinde konuştu.

Etkinlik çerçevesinde Kosova, Kıbrıs, Almanya, İran, Kırgızistan, Kırım, Azerbaycan ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen şairler sunum yaptı.

.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 17:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?