6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya sanayisi gelişiyor

KONYA SANAYİSİ GELİŞİYOR

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında Konya’dan 8 firmanın yer almasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan en büyük 500 sanayi kuruluşu araştırmasında, küresel kriz ortamında üretim ve çalışmalarından taviz vermeyen Konyalı 8 büyük firmanın yer aldığını hatırlattı. Korkmaz, “Yaşanan küresel kriz sonrası açıklanan araştırma sonucuna göre, Türkiye’de en büyük ilk 500 firma içerisine Konyalı firma sayısının son 3 yıla göre artış göstererek girmiş olması biz sanayici ve işadamları tarafından mutlulukla karşılanmıştır. Konya teknolojisi ve sanayisindeki gelişimiyle her geçen gün ivme kazanmaktadır. İnanıyorum ki, bu ivme önümüzdeki zamanda daha da hız kazanacaktır. 2008 yılında Konya’dan 5, 2009 yılında Konya’dan 7 ve 2010 yılında Konya’dan 8 firmanın İSO ilk 500’e girmiş olması da bunun apaçık bir göstergesidir. Konya aynı hız ve ivme ile yoluna devam ederse önümüzdeki yıl çok daha güzel başarılara imza atacaktır” dedi.

MÜSİAD olarak sanayinin kalkınması için yaptıkları çalışmalara devam edeceklerini dile getiren Korkmaz, Küçük ve Orta Büyüklükte İşletme (KOBİ) başkenti olarak anılan Konya’nın şimdi sanayi şehri olma yolunda hızla ilerlediğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 13:41:01
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 13:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?