6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya şehidine ağladı

Van'ın Başkale ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Binbaşı Fikret Aksungur'un cenazesi memleketi olan Konya'nın Ereğli ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Şehit Binbaşının cenaze töreninde uzman çavuş olan ağabeyi ve astsubay olan kardeşi, "Biz şehit olacaktık. Bizim cenazemiz gelecekti, senin değil" diyerek ağıtlar yaktı.

Van'ın Başkale ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan 38 yaşındaki 2 çocuk babası Binbaşı Fikret Aksungur'un naaşı, memleketi olan Konya'nın Ereğli ilçesi'ne getirildi. İlk önce evine götürülen şehit binbaşının naaşı daha sonra cenaze namazının kılınacağı Fatih Camii'ne götürüldü.

Burada düzenlenen törene Konya Valisi Osman Aydın, Garnizon Komutanı Tümgeneral Uğur Uzal, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ergun Koçak, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mazlum Koçoğlu, İl Emniyet
Müdürü Salih Tuzcu, askeri ve mülki erkan, şehidin asker kardeşleri, ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Binbaşı Fikret Aksungur'un özgeçmişinin okunmasının ardından bir konuşma yapan İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mazlum Koçoğlu, "Şehit binbaşımız göreve giderken geçirdiği kaza sonucu şehit düşmüştür. Onun ailesi bizim ailemizdir. Şu anda ailen, eşin, çocukların ve Türk Silahlı Kuvvetleri sana hoşçakal demek için burada. Şehidim, bayrağımıza uzanan elleri kırmaya devam edeceğiz. Yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

Şehit binbaşının 6 yaşındaki kızı Bengisu ve 11 yaşındaki Merve ile ağabeyi Deniz Uzman Çavuş Bülent Aksungur, Şırnak'ta görev yapan kardeşi Astsubay Yakup Aksungur, eşi Fatma, annesi Gülizar ve babası Ali Rıza Aksungur, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşları döktü. Şırnak'ta görevli astsubay kardeşi Yakup Aksungur, şehit ağabeyinin tabutu başında, "Komutanım; senin karşına geçip selam verip esas duruşta bekleyecektim. Herkes benim şehit olmamı bekliyordu. Fakat sen şehit oldun. Senin yerine keşke ben şehit olsaydım" dedi.

Deniz Uzman Çavuş Bülent Aksungur da şehit kardeşinin fotoğrafına bakarak, "Kalk dedim, kalkmadın. Boya sandığını al gel dedim yine kalkmadım" diyerek ağıt yaktı. Baba Ali Rıza Aksungur ise, şehit olan oğlunun 14 gün önce ziyarete geldiğini belirterek, "Yeni tayin olduğu Hakkari'nin Çukurca ilçesine gitmek için buradan yola çıkmıştı. En son o zaman görüştük. Demek ki bizim yanımıza helalleşmek için gelmiş. Vatan sağolsun" şeklinde konuştu.

Her iki asker kardeş de şehit binbaşının fotoğrafını öperek gözyaşlarına boğuldu. Kılınan cenaze namazının ardından cenaze aracına konulan şehit Binbaşı Aksungur'un cenazesi, daha sonra omuzlara alınarak Meydanbaşı Mezarlığı içerisindeki şehitlikte dualar arasında toprağa verildi.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 17:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?