4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Konya şehidine ağladı

Tunceli kırsalında mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Fatih Çarman, memleketi Konya'da gözyaşları arasında toprağa verildi.


Tunceli'nin Hozat ilçesi Kınzır Ormanları'nda önceki gün PKK tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Fatih Çarman'ın naaşı memleketi olan Konya'nın Doğanhisar ilçesine bağlı Deştiğin beldesine getirildi. Şehit Fatih Çarman için, belde Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Merkez Camii'nde cuma namazı sonrası cenaze namazı kılındı.

Cenaze törenine Konya Valisi Osman Aydın, Garnizon Komutanı Tümgeneral Uğur Uzal, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ata Kalkan, askerler, polisler ve belde halkı katıldı. Törende bu yıl teğmen olarak İstanbul'da göreve başlayan şehit astsubayın kardeşi Abdullah ve babası Bayram Çarman'a, Tümgeneral Uğur Uzal, "Vatan sağ olsun diyenler sayesinde vatan sağ oluyor, sabırlı olun" dedi.
Meydanda toplanan kalabalık ellerindeki Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Şehit astsubayın annesi Rukiye, babası Bayram, Teğmen kardeşi Abdullah ise gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit Astsubay Fatih Çarman'ın ölmeden önce annesine telefon açıp, "Rüyamda beyaz ve yeşil renklerden oluşan bir bayrak gördüm. Hakkınızı helal edin" dediği öğrenildi. Şehidin yakınları ise, komutanlara sarılıp, "Fatih'in yanından mı geliyorsunuz" diyerek ağıt yaktı. Cenaze
namazından sonra belde meydanından omuzlara alınan şehit askerin naaşı belde mezarlığına kadar omuzlarda taşınırken, "Kahrolsun PKK" sloganları atıldı.

AYNI BELDEDEN 3 AY ARAYLA 2'NCİ ŞEHİT

Önceki gün şehit edilen Üstçavuş Fatih Çarman'ın haberi beldeye büyük acı yaşattı. 3 ay önce de aynı beldeden uzman çavuş Bayram Bulat, Şırnak'ta PKK tarafından yola döşenen mayınların patlaması sonucu şehit olmuştu. Öte yandan, bugüne kadar beldenin 25 şehit verdiği bildirildi.

İHA / AA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2007 Cuma 15:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Okan BİLİR IP: 88.250.50.xxx Tarih : 5.08.2007 14:09:49
NE DİYEYİM, NE YAZAYIM ALLAHIM. ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR. KİMSE AHKAM KESMESİN, YOK VATAN SAĞOLSUN, YOK CANLAR SAĞOLSUN VB. ZATEN VATANIMIZI SEVMESEK, CANIMIZ PAHASINA SEVMESEK BU ÜLKEDE OLURMUYUZ. SORUN BU DEĞİL ? SORUN GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA ÖNLEM ALMAYAN, AYLIK MAAŞINI DÜŞÜNEN, ARTIK ŞEHİT OLMAYI BASİT BİR ŞEYE DÖNÜŞTÜREN ÜST KESİMDEDİR. BENCE YANMALI ONLARINDA CANI CİĞERİ YANMALI YOKSA MÜMKÜN DEĞİL BU CİĞER YARASINI ANLAMALARI AĞLADIM BE BUGÜN YİNE AĞLADIM. ALLAH KONYAMIZA, ŞEHİTİN YAKINLARINA SABIR VERSİN, NE KADAR YAZSAMDA HERŞEY BOŞ BİLİYORUM AMA NE YAPAYIM GERİDE KALANLARINA BARİ OLSUN BU DUYGULARIM.