5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya şehidine ağlıyor...

Bingöl'ün Genç İlçesi'nde arazi arama tarama çalışması yaparken terör örgütü PKK/KONGRA-GEL militanları tarafından açılan ateş sonucu çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Zafer Turan ve Geçici Köy Korucusu Ahmet Canayakın için Elazığ İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Törene Elazığ Valisi Kadir Koçdemir, Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Açıkmeşe, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ve çok sayıda rütbeli asker katıldı. Tören sırasında şehit korucunun kızı Betül Canayakın'ın babasının tabutu getirilerken ağlaması yürekleri dağlarken, genç kız saygı duruşu sırasında 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı ile birlikte selama durdu.


Törende bir konuşma yapan Bingöl İl Jandarma Komutanı Albay Ata Alkan, yaşama hakkını ortadan kaldırmayı amaçlayan terörizmin bütün şiddetiyle devam ettiğini belirterek, yapılan insanlık dışı saldırıların TSK'yı asla yıldıramayacağını söyledi. Albay Alkan, "Hak, hukuk ve insan hakları gibi önemli değerlerin arkasına saklanan bu caniler ve yandaşları, bir taraftan bu değerleri bir silah gibi kullanırken, diğer taraftan aynı değerleri insafsızca çiğnemekten geri kalmamaktadırlar" dedi. Edilen dua ve saygı duruşu sonrası er Zafer Turan'ın cenazesi Konya'ya, geçici köy korucusu Ahmet Canayakın'ın cenazesi ise Bingöl'e gönderildi

iha-konya
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2004 Salı 14:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?