30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Konya şehidine ağlıyor

Osmaniye'nin Zorkun Yaylası'nda dün akşam saatlerinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Rıfkı Damar'ın (21) annesi Firdevs Damar, terhisine 6 ay kalan oğlunun asker dönüşü evlenmeyi düşündüğünü belirterek, "Oğluma damatlık giymek nasip olmadı" diye gözyaşı döktü.

"RÜYAMDA 'YETİŞ BABA, KURTAR' DİYORDU"

Jandarma Er Rıfkı Damar'ın şehit olduğu haberini alan memleketi Konya'nın Kadınhanı ilçesine bağlı Kurthasanlı köyünde yaşayan babası Mustafa ve annesi Firdevs Damar sinir krizleri geçirdi. 2'si kız 5 çocuk babası olan Mustafa Damar, oğlunu bir gün önce rüyasında gördüğünü belirterek, "'Baba yetiş, beni kurtar' diyordu. Bana tek cümle söyledi ama ben kurtaramadım. Vatan sağolsun" dedi. Yeni ev yaptığını ve teras katını oğluna vermeyi planladığını belirten acılı baba, "Bana 'Hasat iyi geçtiyse düğün işlerini hızlandıralım' demişti. Yarıda bırakıp gittin oğlum, böyle mi olacaktı'' diye ağıt yaktı.

"DAMATLIK GİYMEK NASİP OLMADI"

Acılı anne Firdevs Damar, oğlunun mayısta kardeşi Aysel'in düğünü için izne geldiğini belirterek, "Asker dönüşü o da evlenmeyi düşünüyordu. Ama oğluma damatlık giymek nasip olmadı. En son 2 gün önce telefonla görüştük. Bize arkadaşıyla bir çay bahçesinde oturduğunu söyledi. Bizlerin nasıl olduğunu sordu. Neşeliydi. Ama dün gece şehit olduğu haberi aldık" dedi.

"ŞEHİT OLACAĞI İÇİNE DOĞDU"

Vatani görevine başlamadan babasıyla birlikte inşaatlarda çalışan lise mezunu şehidin ağabeyi Serkan Damar, kardeşinin terhisine 6 ay kaldığını söyledi. Serkan Damar, "Artık gelmesi için gün sayıyorduk. Mayıs ayında izne geldiğinde çok neşeliydi. Ama sürekli şehit olacağına dair sözler söylüyordu. Sanki şehit olacağı içine doğmuştu" dedi.

"SEN OĞLUNU GERİ DÖNMEZ SAY ANNEM, BEN ÖLÜNCE BELKİ VATAN SAĞ OLUR"

Şehidin bir süre önce sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında sanatçı Murat Başaran'ın şehitler için yazdığı "Üzülme annem" isimli şarkısının klibini paylaştığı, şehit olmadan bir gün önce ''Analar ağlamasın, hep gülsün'' yazdığı belirtildi. Üzülme Annem şarkısındaki "Akşam olur hasret büyür dağ olur/Bu dağlarda kurşun atsan çığ olur/Sen oğlunu geri dönmez say annem/Ben ölünce belki vatan sağ olur" dizeleri yürekleri dağladı.

Sayfada birliğindeki aralarında çatışmada yaralanan Ramazan Koçu'nun da bulunduğu asker arkadaşlarının da bulunduğu fotoğraflara da yer verdiği belirtildi. Acı haberi alan yakınları ve arkadaşları şehidin sayfasında üzüntülerini dile getirip terörü lanetledi.

Habertürk
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2011 Salı 17:20:52
Güncelleme :16 Ağustos 2011 Salı 17:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?