6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya şehidini kalbine gömdü

Şırnak'ın Cudi Dağı'nda teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Er Murat Doğru, memleketi Konya'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Görümlü Taburu'nda vatani görevini yaparken dün teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Er Murat Doğru'nun cenazesi, bugün askeri konvoyla memleketi Konya'nın Ilgın ilçesi Ağalar köyüne getirildi.

Köy meydanında düzenlenen cenaze törenine Vali Yardımcısı Mustafa Karabacak, Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Uğur Uzal, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mazlum Koçoğlu, askeri ve emniyet mensupları ile köy halkı katıldı.

Türk bayraklarıyla süslenen köy meydanına ellerinde Türk bayraklarıyla gelen vatandaşlar tekbir getirerek "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Köy meydanına getirilen şehit erin tabutuna sarılan anne Ayşe Doğru ve baba Ali Doğru gözyaşlarına boğulurken, şehit erin yakınları, "Canım Murat'ım, Kara Murat'ım" diye ağıtlar yaktı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit erin cenazesi, omuzlar üzerinde getirildiği köy mezarlığında saygı atışı eşliğinde toprağa verildi.

Oğluyla 1 gün önce konuştuğunu belirten baba Ali Doğru, "Oğlum gönüllü olarak Güneydoğu'ya gitmişti. Her zaman bunu kendi istemişti. Vatan sağ olsun" dedi.
Anne Ayşe Doğru ise, oğluyla en son 2 gün önce konuştuğunu dile getirerek, "'Anne dağdan yeni geldik. Birazdan uyuyacağım. Ben şu anda çok iyiyim. Ama yarın tekrar dağa çıkacağız. Siz beni merak etmeyin' demişti. Hatta daha önce şehit olan bir arkadaşı için kurban kestiklerini ve dua ettiklerini söylemişti. Bütün çocuklar bizim evladımız, benim evladım. Vatanımız sağ olsun" şeklinde konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 18:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?