6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya şehidini kalbine gömdü

Kato Dağı'nda teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Hidayet Erdoğan'ın cenazesi memleketi Konya'da sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi sınırlarında bulunan Kato Dağı'nda teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Hidayet Erdoğan'ın cenazesi dün akşam saatlerinde Ereğli'ye getirildi.

Şehit Onbaşı Hidayet Erdoğan için Fatih Camii'nde Cuma namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene, Konya Valisi Osman Aydın, Garnizon Komutanı Tümgeneral Uğur Uzal, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ergun Koçak, Asal Daire Başkanı Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mazlum Koçoğlu, İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, askeri ve mülki erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende kalabalık, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Törende konuşan İl Jandarma Alaya Komutanı Kurmay Albay Mazlum Koçoğlu, "Şehidimiz, ecdadının manevi mirasından, Türk milletinin şanlı tarihinden ve bağrından çıktığı Yüce Türk ulusundan aldığı güç ve azimle Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına, Atatürk ilke ve devrimlerine yönelecek her türlü tehdide karşı, canını ortaya koymaktan çekinmemiştir" dedi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından omuzlara alınan şehidin cenazesi Meydanbaşı Mezarlığı içerisindeki şehitlikte dualar arasında toprağa verildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 15:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdo__ www.terorsehitleri.com IP: 88.244.235.xxx Tarih : 23.05.2008 17:47:26

Şehıdımıze Allahtan Rahmet Yakınlarına ve yuce turk mılletıne baş saglıgı dılıyorum Ruhun Şad Olsun