30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Konya Şeker avans dağıtıyor

KONYA ŞEKER TEMMUZ AYI AVANS DAĞITIMINA BAŞLADI

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Konya Şeker'in 58. Olağan Genel Kurulu'ndan üretime ve üreticiye hep destek kararı çıkarken, üreticiye hizmette sınır yok ortak mesajı verildi. Konya Şeker, Temmuz ayı ayni avans dağıtımına da başladı.

Konya Şeker'den yapılan açıklamada, Genel Kurula katılan sermayedarlar ve Konya Şeker yetkililerinin iştiraklerin zarar etmediğini rakamlarla ortaya koydukları belirtilerek, "Panplast, gelecek aylarda yapacağı ürünleri sattı. Dondurulmuş Parmak Patates İşleme Tesisi, işletmeye alınmasının üzerinden henüz iki yıl geçmesine rağmen Pratiko markasıyla yüzde 25'lik pazar payına ulaştı. Biyoetanol tesisi hem biyoyakıt, hem matbaa alkolü satışında pazar lideri oldu ve bu tesiste üretilen organik gübre henüz reklamı bile yapılmadan piyasaya ürün yetiştiremiyor. Çikolata ve Şekerli Mamüller Üretim Tesisi'nde üretilen ürünlerin de piyasada tutulması üzerine yatırımı büyütme kararının alındı. Yatırımlar tamamlandı ve önümüzdeki pazarlama yılından itibaren ürün çeşitliliği artarak Torku markası iç piyasada en çok tüketilen ve talep edilen markalar arasına girecek. Yeterli üretim döngüsüne ulaşmasından sonra Taşağıl Çiftliği'ndeki damızlık Anguslar bölge üreticisinin ahırlarında da yerini alacak. İthal edilen 536 büyükbaştan sadece ikisi kaybedildi ve bu hayvanlar sigortalı olması dolayısıyla kurum herhangi bir zararla karşılaşmadı" denildi.

Bu sene üreticiye verilen avansın şimdiden 134.7 milyon liraya ulaştığı kaydedilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Genel Kurulda, üreticinin, eldeki bütün imkanlar zorlanarak ve 11 yıldır olduğu gibi aynı şekilde desteklenmesi kararı mutabakatla alındı. Bu kararın bir sonucu olarak Temmuz ayı avansı da erkene alındı. Avans uygulamasını üreticisi için standardı ve tarihi belli rutin bir dağıtım periyoduna bağlayan Konya Şeker bu kampanya dönemindeki Temmuz ayı avans dağıtımını ise bugün başlattı. Üreticilerin hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla ayni ve nakdi avans desteğini son 11 yıldır hiç aksatmadan sürdüren Konya Şeker, bugünden itibaren 25 milyon 100 bin liralık ayni avans dağıtımını başlatırken, 2011-2012 yılı kampanya dönemi içerisinde üreticilere daha önce de 45 milyon lirası gübre, 8.2 milyon lirası pancar tohumu, 2.5 milyon lirası zirai ilaç ve 3.8 milyon lirası da şeker olmak üzere toplam 59.5 milyon liralık ayni avans dağıtmıştı. Yine aynı dönem içerisinde 54.5 milyon lirası nakdi ve 20.7 milyon lirası da motorin desteği olmak üzere 75.2 milyon liralık da nakdi avans desteği yapan Konya Şeker bugün dağıtımına başladığı avans ile üreticisine toplamda yaklaşık 134.7 milyon liralık katkıyı şimdiden vermiş olacak."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2011 Çarşamba 16:13:03
Güncelleme :13 Temmuz 2011 Çarşamba 16:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?