7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Konya Şeker'den bayram desteği

Konya Şeker, bayram öncesi çiftçilere 6 milyon YTL'lik avans dağıtımına başladı.

Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, küresel mali krizden etkilenen sektörlerin başında tarımın geldiğini belirterek, "Krizden kurtulmanın bir yolu da üretimin ve üreticinin desteklenmesinden geçiyor. Biz, bu sıkıntıyı en aza indirmenin ve üreticilerimizi desteklemenin gayreti içerisindeyiz. Umuyorum ki, başka kurumlar da ellerindeki imkanları bu ülkenin insanlarına iş ve aş getirecek projeler oluşturmakta kullanırlar. Feraset ve sağduyu içerisinde hareket ederek ülkelerin ekonomilerini altüst eden kriz belasını ülke olarak en az hasarla atlatırız" dedi.

Küresel mali krizle birlikte sıkıntılı günler geçiren üreticilere Konya Şeker'in desteğini artırarak sürdürdüğünü hatırlatan Recep Konuk, “Biz, Konya Şeker olarak üzerimize düşeni yerine getirdik ve üreticilerimize son 10 gün içerisinde 56 milyon YTL'lik destek sağlayarak mağdur olmamaları için çaba gösterdik" şeklinde konuştu.

Konuk, üreticilere son iki ay içerisinde sağlanan desteklerin, 83 milyon YTL'si ayni destek, 12 milyon YTL'si temlik kredisi ve 163 milyon YTL'si de nakdi destek olmak üzere toplam 258 milyon YTL'ye ulaştığını ifade ederek, küresel mali krizle birlikte üreticilere kısa aralıklarla destek vermeyi sürdürdüklerini ve bu desteğin devam edeceğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 17:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?