4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Konya Şeker'den çiftçiye destek

Konya Şeker, bugün dağıttığı yaklaşık 21 milyon YTL'lik avans desteğiyle pancar üreticisine 3 ayda toplam 106 milyon YTL'lik kaynak aktardı.


Üreticiye, 2007 yılı içerisinde gübre, tohum, şeker ve Şeker Süt ürünlerinden oluşan toplam 37 milyon YTL'lik katkı sağlayan Konya Şeker, Mayıs ayı içerisinde 14 milyon YTL mazot, 17.5 milyon YTL de avans olmak üzere toplam 31.5 milyon YTL destek sağladı.

Haziran ayı içerisinde de 13 milyon YTL mazot desteği vererek, üreticinin kuraklıktan etkilenmemesini sağlayan Konya Şeker, son olarak bugün dağıtmaya başladığı 21 milyon YTL avans desteğiyle birlikte üreticilerin rahat nefes almalarına imkan tanıdı. Bugünkü avansla birlikte üreticilere toplam 106 milyon YTL kaynak aktarıldı.

 
Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, üreticilerin zor gününde hep yanlarında olduklarını söyledi. Recep Konuk, “Konya Şeker, ülkesine ve milletine sağladığı katma değerle, iş ve aş olmayı sürdürüyor. Türkiye'nin en büyük devleri arasında bulunan Konya Şeker, kısa zaman içerisinde gerçekleştirdiği birbirinden önemli devasa yatırımlarla tarımın kalkınmasına ve tarımsal sanayinin geliştirilmesine hep öncülük etmiştir. 5 yılda 11 fabrika yaparak ülke tarımına ve tarımsal sanayiye ciddi katkılar vermiştir. 21 milyon YTL nakdi avans desteği ile birlikte Konya Şeker tarafından bu yıl üreticilere dağıtılan avans miktarı 106 milyon YTL’ye ulaşmış olacak” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 11:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?