4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Konya Şeker’den erken ödeme

Konya Şeker’in 2006 – 2007 yılı 136 milyon YTL’lik pancar bedeli ödemelerinin erkene alınarak yarın yapılacağı bildirildi. 

Pancar Ekicileri Kooperatifi (Pankobirlik) ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk yaptığı açıklamada, pancar bedeli ödemelerinin erkene alındığını söyledi. Yarından itibaren yapılacak 136 milyon YTL ile bu yıl pancar çiftçisine yaklaşık 306 milyon YTL pancar bedeli ödemesi yapılmış olacağını kaydeden Pankobirlik ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, “Pazartesi gününden itibaren üreticilerimize 136 milyon YTL dağıtacağız. Bu bedel ile üreticimiz emeğinin karşılığını almış olacak. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ile üreticilerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmiş olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Konya Şeker her zaman olduğu gibi bundan sonra da çiftçinin yanında ve onun destekçisi olacak” dedi. 

Recep Konuk, pancar taban fiyatının kilogramda 0.89 Ykr olarak belirlendiğini ancak Konya Şeker’in 0.95 Ykr üzerinden alım yapacağını, polar oranlarıyla ile birlikte bazı bölgelerde bu rakamın 1.10 Ykr’ye kadar ulaştığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2007 Pazar 16:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?