6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya Şeker'den patates fabrikası

Konya Şeker A.Ş. tarafından Seydişehir ve Beyşehir ilçeleri arasına patates fabrikası kuruluyor.

Konya Şeker A.Ş. bünyesinde 12. tesis olma özelliğini taşıyacak Parmak Patates Tesisleri 305 bin 880 metrekare alana 35 bin 60 metrekare kapalı alan olarak kurulacak.

Yıllık 80 bin ton ham patates ve 36 bin ton bitmiş ürün kapasiteli fabrikanın idare, işletme ve depolama binaları ile makine ihalelerinin tamamlandığı, fabrika binasının yapımına başlandığı bildirildi. Projenin 2008 yılı sonuna kadar bitirilmesinin planlandığı ifade edilirken, deneme üretimi için gerekli 15 bin ton patatesin yetiştirilmesi amacıyla bölgedeki çiftçilerle ekim sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

Tesisin bu yılı içinde patates ve mısır cipsi üretimi konularında faaliyete geçeceği, daha sonra ise sebze kurutma tesislerinin açılacağı belirtildi. Beyşehir ve Seydişehir bölgesinde yapımına başlanan fabrikanın tamamlandığında bu bölgeden 80 bin parmak ve 40 bin cipslik olmak üzere toplam 120 bin ton patates, 3 bin ton mısır ve 3 bin ton da sebze için çiftçilere sözleşmeli ekim yaptırılacağı kaydedildi. Projenin hayata geçmesiyle birlikte bölge tarımına ciddi ekonomik katkı sağlanacağı, bu bölgede tarımın daha planlı ve kontrollü yapılmasının önünün açılacağı bildirildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 15:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?