6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya Şeker'den üreticiye destek

Konya Şeker A.Ş. tarafından pancar üreticisine 14 milyon TL tutarında 6 milyon litrelik motorin desteği vereceği bildirildi. Geçen hafta yapılan nakdi avans desteğinin ardından motorin desteğiyle birlikte, son 3 ay içerisinde çiftçiye toplam 130 milyon TL’yi aşan destek verilmiş olacak.

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik) ve Konya Şeker A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, üreticilerin ekonomik zorluklar karşısında ayakta kalabilmesi için 10 yıldır desteklerinin sürdüğünü söyledi.

Bir hafta önce 21.2 milyon TL nakdi avans desteği verilmesini sağladıklarını, bugün de 14 milyon TL tutarında 6 milyon litrelik motorin dağıtılacağını belirten Recep Konuk, “Her yatırımımızda olduğu gibi desteklerimizin merkezinde de üretici ve üretim vardır. Yatırımlarımızı yaparken, nasıl ki, üretimin devamlılığını esas alıyorsak, üreticilere olan desteğimizde de onların kimseye muhtaç olmadan hayatiyetlerini sürdürmelerini dikkate alıyoruz. Bu nedenle üreticiye verdiğimiz desteğin karşılığı olarak Konya’da yaşanan üretim artışının somut sonuçlar vermesi bizi ayrıca sevindirmiştir” dedi.

Üreticilerin üretim faaliyetlerini sürdürecek kadar güçlü bir girdi veya nakde sahip olmaları gerektiğini dile getire Konuk, “Ülke tarımının kalkınması ve dünya tarımıyla rekabet edebilmesi için üretimin ve üreticinin güçlü olması gerekiyor. Konya Şeker de, ulusal bir gücün ötesinde küresel bir güç olmanın kendisine yüklediği sorumlulukla bu gücünü üreticilerle paylaşıyor ve onların güçlü olması içinde desteğini sürdürmeye devam ediyor. Üretimin içinden gelen biri olarak üreticilere verilen her türlü desteğin boşa gitmeyeceğini biliyorum. Çünkü bizim çiftçimiz kendisine sağlanan her desteğin karşılığını ülke ekonomisine katkı olarak geri vermektedir” diye konuştu.

Konya Şeker tarafından üreticilere son 3 ay içerisinde 57 milyon liralık gübre, tohum, ilaç, ekim avansı, çapa avansı, şeker, şekerleme ürünlerinin yanında ikisi motorin, ikisi de nakdi avans olmak üzere 73 milyon liralık destek verilmiş olduğu açıklandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 12:59:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?