6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya Şeker'den üreticiye destek

Konya Şeker tarafından üreticiye 13 milyon TL'lik mazot desteği verilecek.

Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, krizin üreticiyi ve özellikle de üretimi etkilemesinin hiç kimsenin istemeyeceği bir durum olduğunu belirterek, “Krizin etkisinin tarlaya yansıması demek, Türkiye nüfusunun yaklaşık dörtte birinin geçimini sağladığı tarım sektörünün üretememesi demektir. Bu da ekonomik yangının tüm Anadolu'ya yayılmasıdır. Kriz her ne kadar finans sektörü kaynaklı ise de, krizden çıkışın reçetesi üretimdedir, üretimin garanti altına alınmasındadır. Özellikle de tarımsal üretim, hem geniş kitlelere sağladığı refah, hem de oluşturduğu katma değer itibarıyla kriz ortamlarında ekonominin can simitlerinden biridir. Kriz ortamından çıkılmaya başlandığına dair olumlu havanın yayıldığı şu günlerde, rehavete kapılmadan kıt kaynakların daha rasyonel ve verimli kullanılmasıyla, kritik eşikten hem ülkemiz, hem de tarım sektörü derin yaralar almadan geçebilir. Biz Konya Şeker olarak ekonomik krizin oluşturduğu zorluklar ve imkansızlıklara rağmen krizin çözümünün üretimden geçtiğine dair sarsılmaz inancımızla üretimde sürekliliği sağlamak, bizim elimizin ulaştığı tarlaların üreterek ekonomik değer oluşturması, üreticilerimizin ekonomik krizi hanelerinde hissetmemesi için üretimin temel girdilerini çiftçilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Bizim çiftçilerimizden beklentimiz ise, krizin çaresinin üretim olduğu idrakiyle, Konya Şeker'in çabalarına üreterek destek olmaları, kendilerine verilen akaryakıt desteğini verimli ve rasyonel kullanarak berekete çevirmeleridir” dedi.

Geçen yıl yaşanan kuraklık yüzünden yeterli tarımsal verimi alamayan üreticilere destekler veren Konya Şeker, kısa süre önce üreticilere pancar bedellerinin tamamı ödemişti. Konya Şeker, üreticilere şimdi de 13 milyon TL tutarında 5.7 milyon litrelik motorin desteği verecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 18:29:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengiz karpuuz IP: 78.168.124.xxx Tarih : 1.06.2009 21:59:52

Sayın başkanım yaptıgınız icratlarla gurur duyuyoruz.bizim zor günümüzde elimizden hep tutmakla beraber ilklere imza atarak bir taraftanda yatırım yaptınız. biz  sizlerin biz anadolu çifçilerine yaptıgınız yatırımları.devlet babadanda beklerdik . yüce allah yar yardımcınız olsun.konya kulu kozanlı çifçilerinden cengiz karpuz.