7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Konya Şeker'den üreticiye destek

Konya Şeker, pancar üreticisinin küresel ekonomik krizden etkilenmemesi için başlattığı destekleme kampanyasını sürdürüyor.

Pankobirlik ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, son bir hafta içerisinde üreticilere 12 milyon YTL'lik temlik kredisi verildiğini, 10 milyon YTL'lik küspe bedeli dağıtıldığını ve şimdi de yine üreticilere kriz desteği olarak motorin desteği sağlandığını söyledi.

Küresel ekonomik krizin etkilediği kesimin başında üreticilerin geldiğini belirten Recep Konuk, "Küresel ekonomik kriz tüm dünyayı etkisi altına almış ve ülkemizde bu krizden etkilenmiştir. Ülkemizde yaşanan ekonomik krizin daha fazla derinleşmesinin önüne geçmek için sanayicisiyle, üreticisiyle, işçisiyle ve köylüsüyle el ele vermek ve birbirimize bu zor günde sahip çıkmak zorundayız. Herkesin küresel ekonomik kriz karşısında elini taşın altına sokması ve destek vermesi gerekir" dedi.

Recep Konuk, Konya Şeker olarak üreticilere sürekli sahip çıktıklarını ve onları desteksiz bırakmadıklarını ifade ederek, küresel ekonomik krize rağmen yatırımlarına ve üreticilere olan desteklerine devam ettiklerini vurguladı. Konuk, küresel ekonomik krizin baş gösterdiği günden itibaren üreticilere ayni ve nakdi avans desteklerini sürdürdüklerini, görevlerini yerine getirmenin ve üreticileri kriz karşısında desteklemenin rahatlığını yaşadıklarını bildirdi.

Konuk, motorin desteği, nakdi avans, ayni destek, nakliye bedeli, yaş küspe bedeli olmak üzere toplam sağlanan destek bedelinin 240 milyon YTL'yi bulduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 18:58:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?