6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya semalarında dev Türk bayrağı

Konya Valisi Osman Aydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen İstiklal Harbi Şehitliği'nde incelemelerde bulunarak 96 metrekarelik Türk bayrağını göndere çekti.

Konya'ya böyle önemli bir eser kazandırdıkları için Başkan Akyürek'e teşekkür eden Vali Osman Aydın, Şehitliğin Konya'nın yüz akı olacağını söyledi. İstiklal Harbi Şehitliği'nin Konya'nın cazibe merkezlerinden biri olacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Mevlana Müzesi ile Mevlana Kültür Merkezi arasında şehir dışından gelen misafirlerin gezebileceği, Konya kültürünü ve Cumhuriyet tarihini temsil edecek bir kompleks yapıldığını vurguladı.

Eserin Selçuklu mimarisi tarzında günümüz mimarisi ile bütünlük içinde yapıldığını kaydeden Başkan Akyürek, “Türkiye'ye örnek olacak bir eser meydana geliyor. Eserde, İstiklal Harbi ve Cumhuriyet tarihi boyunca şehit olan Konyalıların isimlerinin yer aldığı bölümler ile gazilerimiz ve şehit ailelerimiz için bölümler, sanat galerisi ve brifing salonu olacak” dedi.

İstiklal Harbi Şehitliği'ne 42 metre yüksekliğinde Konya'nın en yüksek bayrak direğinin de yapıldığını kaydeden Başkan Akyürek, Vali Aydın ile birlikte 96 metrekarelik dev Türk bayrağını göndere çekti. Daha sonra Akyürek ve Vali Aydın inşaat alanını gezdi. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İstiklal Harbi Şehitliği 8 milyon 219 bin YTL'ye mal olacak ve yıl sonunda tamamlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 18:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?