6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya sigarayı bırakıyor

Konya'da Konya Büyükşehir Belediyesi ve Sivil Toplum Örgütleri tarafından "Konya Sigarayı Bırakıyor" yürüyüşü düzenlendi.

Atatürk Stadyumu önünde başlayan yürüyüşe Sigarayla Savaşanlar Derneği ve Yeşilay Derneği üyeleri, protokol üyeleri ve çocuklar katıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde başlayan yürüyüşte çocuklar ve yürüyüşe katılanlar ellerinde pankartlarla sigaraya "Hayır" derken, Duman Avcıları Grubu'na üye çocuklar "Sigaraya son, yaşamaya evet" şeklinde sloganlar attı.

Yürüyüşe katılan sigara maketi ise vatandaşlar ve yürüyüşe katılanlardan büyük ilgi gördü. Atatürk Stadyumu'nda başlayan yürüyüş Zafer Alanı'nda sona ererken, burada bir konuşma yapan Sigarayla Savaşanlar Derneği Konya Şube Başkanı Zehra Sezer, dernek olarak 14 yıldır sigarayla mücadele verdiklerini belirterek, "Bizim mücadelemiz sigara içenlerle değil sigaranın kendisiyle. Dernek olarak yaptığımız çalışmalar sonucu Tütün kontrol Yasası'nı çıkarmayı başardık. Bu yasa sigara içenlerden çok, sigara içmeyenleri sigaradan korumak amacıyla çıkartıldı" dedi.

Konuşmaların ardından kurulan kaleye geçen temsili sigaraya protokol üyeleri tarafından penaltı atışı yapıldı. Programın sonunda ise boya tabancaları ile sigara maketine ateş edilerek temsili olarak sigara öldürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 15:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nuh bayrakcı IP: 85.105.219.xxx Tarih : 23.07.2008 09:57:32

sizden yardım istiyorum sıgarayı bırakmak için lütfen sesimi duyun ve bana yardım edin