6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya sıkıntıdan kurtulmak istiyor

Turkcell Süper Lig'de son 2 haftayı puansız kapatan Konyaspor, içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan bir an önce kurtulmak istiyor.

Ligin 25. haftasında dün deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-0 mağlup olan Yeşil-beyazlılar, ligde 27 puanla 15. sıraya kadar geriledi. Konyaspor'un altında 24 puanla 16. sırada Ankaragücü bulunurken, 23 puanlı Kocaelispor 17. sırada aradaki farkı kapatmaya çalışıyor. Dün Büyükşehir Belediyespor karşısında alınan mağlubiyetle oldukça sıkıntılı duruma düşen Konyaspor, bir an önce toparlanarak bu durumdan kurtulmak istiyor.

Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, Büyükşehir Belediyespor maçında özellikle ikinci yarıdaki kötü futbolun yenilgiye zemin hazırladığını belirterek, "Bu mağlubiyet hesapta yoktu. Bir an önce içinde bulunduğumuz durumdan kurtulmamız gerekiyor. Rakibe ilk yarıda fazla gol pozisyonu vermeden öne geçebilecek ciddi fırsatlar yakaladık. Ama bunları sonucu lehimize çevirecek şekilde değerlendiremedik. İkinci yarıda beklemediğimiz şekilde kötü oynadık. Pas yüzdemiz kötü olunca gol için ileriye çıkmakta zorlanınca rakibin direnci arttı ve beklemediğimiz bir anda yediğimiz gol bütün planlarımızı bozdu. Beraberlik için rakip kaleye gittiğimiz anlarda bir topumuz direkten döndü. Uzatma anlarında yediğimiz golle de sahadan puansız ayrılmak zorunda kaldık.

Son iki haftada aldığımız yenilgilerle önemli bir avantajı kaçırdık ve kendimizi tehlike çemberinin içinde bulduk. Ama biz kesinlikle küme düşme gibi bir korku yaşamıyoruz ve böyle bir düşüncemizde yok. İyi takımız, sadece son haftalarda bir düşüş içerisindeyiz. Bu durumdan çıkacak yine bu ekip. Önümüzde milli maçlar nedeniyle lige verilen bir ara var. Bu arayı en iyi şekilde değerlendirip Hacettepe maçıyla galip gelmek istiyoruz. Biz ekibimize kesinlikle güveniyoruz. Sadece son haftalarda oyun anlamında bir düşüşümüz var. Bunu da en kısa sürede çözeceğimize inanıyoruz. Bu yenilgiden dolayı yönetimimizden ve camiamızdan özür diliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 14:46:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?