6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya tiyatro festivaline hazırlanıyor

Konya, 14-24 Nisan tarihleri arasında Türkçe tiyatro yapan ülkeleri düzenlenen festivalde konuk edecek.

Festivalle ilgili bilgi vermek için Konya, Devlet Tiyatrosu'nda (KDT) düzenlenen basın toplantısına Konya Valisi Osman Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ile KDT Sanat Yönetmeni Tomris Çetinel katıldı.

Vali Aydın, Konya'nın kültürel bakımdan ülkenin en önemli şehirleri arasında yer aldığını belirterek, "Konya'da kültürel faaliyetlerimiz çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Bunu Konya'nın tarihine yakışır bir şekilde sürdürüyoruz. Tiyatromuzun 10. yılı kutlamalarında '1. Bin Nefes Bir Ses'
oyunuyla festivali başlatıyoruz" diye konuştu.

KDT Sanat Yönetmeni Tomris Çetinel ise, büyük düşünmenin insanı bir adım öteye taşıdığını ifade ederek, "Bu kutlamaların bir festival olmasını istedik. Konya, Anadolu'nun en eski ve en büyük kentlerinden biri. Böyle büyük bir kentte güzel kültürel faaliyetler yapmak istedik. 14-24 Nisan tarihlerinde festivalimizi gerçekleştireceğiz. Festivalimizin diğer ayağı Akşehir olacak. 21-25 Nisan tarihlerinde Akşehir'de çocuk oyunları festivali yapacağız. Festivale Kosova, Makedonya, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Başkurdistan, Kırım Tatar ülkeleri katılacak" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da, gerçekleşen festivalde Konya'nın kültürel açıdan kendine çok şeyler katacağını, festivale katılan ülkelerin burada birbirleriyle kaynaşma fırsatı bulacağını söyledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 15:33:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?