6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya yoğun sise teslim

KONYA'DA YOĞUN SİS ULAŞIMI ETKİLEDİ

Konya'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis hayatı olumsuz etkilerken, uçak seferlerinde de aksamalar meydana geldi.

Sabahın erken saatlerinde şehir yoğun bir sis tabakasıyla kaplandı. Etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesinin zaman zaman 100 metreye kadar düşmesi nedeniyle araç sürücüleri trafikte zor anlar yaşadı. Yoğun sis nedeniyle Konya-İstanbul uçak seferlerinde de aksamalar meydana geldi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, Türk Hava Yolları'nın saat 07.00'da Konya-İstanbul arasında yapılması gereken seferi yaklaşık 2.5 saat rötarlı olarak yapıldı. Konya Meteoroloji Bölge Müdürü Ertuğrul Şen, sis nedeniyle

sabah saatlerinde görüş mesafesinin 100 metreye kadar düştüğünü belirterek, "Sonrasında görüş mesafesi 3.5 kilometreye kadar çıktı. Önümüzdeki saatlerde ise 6-7 kilometreye ulaşması tahmin ediliyor" dedi.

Öte yandan, Hz. Mevlana'nın 736. Vuslat Yıldönümü törenlerine katılmak için dün Konya'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ANA uçağıyla çok sayıda yerli ve yabancı konuğu götürecek olan THY uçağı yoğun sis nedeniyle rötarlı olarak uçtu.

KONYA'DA YOĞUN SİS ULAŞIMI ETKİLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 14:06:01
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 14:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?