4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Konya'da, ikinci bir Zümrüt Apartmanı faciasının yaşanması mı bekleniyor ?

Rauf Denktaş Caddesi Sille Alt Geçit üzerinde 1979 yılından bu yana sahipsiz bekleyen inşaatın bodrum katında biriken su yüzünden Selçuk Camii ile Serap Sitesi çökme tehdidi altında.

Rauf Denktaş Caddesi Sille Yolu Alt Geçit yanında bulunan atıl inşaat yüzünden mahalle sakinleri her gün huzursuz oluyor. 1979 yılından bu yana terkedilmiş durumda olan inşaatın kolonları, tuğlaları paramparça olurken, geceleri ise ballycilerin ve içkicilerin mekanı haline gelmiş. İnşaatın karanlık oluşu ve yıkılma tehlikesi yüzünden mahalle sakinleri her an için huzursuz olduklarını ifade etti.

SELÇUK CAMİİ BÜYÜK HASAR GÖRMÜŞ

Mahalle sakinlerinden Osman Kaplan, inşaatın iki kat altında bulunan bodrumuna biriken sular yüzünden Selçuk Camii’nin büyük hasar gördüğünü belirtirken, “Gasılhanesinin duvarları çatladı, alt katında namaz kılınan bölümün duvarları yıkılıyor. Minare eskiden duvara bitişikti, şimdi büyük ölçüde binadan ayrıldı. 25 yıldır atıl vaziyette duran inşaatın zararı sadece camiye olmadı. İnşaatın diğer tarafında bulunan Serap Sitesi’nin alt kısımları da yıkılmaya başladı” dedi.

Rauf Denktaş Caddesi Sille Yolu Alt Geçit yanında 25 yıldır atıl vaziyette duran inşaat, çevre sakinlerinin korkulu rüyası oldu. Geceleri bir kaç kez üzücü olayların meydana geldiği inşaat yüzünden bir çok ev sahibi evini satarak başka yere taşınmış. İnşaatın ruhsatının iptal edilmesine rağmen yıllardır bu şekilde durmasına bir anlam veremediklerini ifade eden mahalle sakinlerinden Osman Kaplan isimli vatandaş, “Bu inşaat geceleri tam bir tehlike yuvası. Ballyciler, içkiciler ve her türlü pis işler yüzünden buradan kimse geçemez duruma geldi.

Hemen yanında bulunan Selçuk Camii’nin gasılhanesinin duvarları çatladı. İnşaatın ayrıca iki kat da bodrumu var. Buraya biriken sular caminin içine kadar sızıyor. Bu nedenle caminin alt katının duvarları yıkılmaya başladı, minaresi eskiden caminin duvarına yapışıktı. Şimdi büyük bir ölçüde minare binadan ayrıldı. Sabah namaza gelirken cemaat korka korka geliyor.
Bu inşaatın zararı sadece camiye olmadı. Diğer tarafından bulunan Serap Sitesi’nin alt kısımları inşaattan sızan su yüzünden yıkılmaya başladı. Defalarca müraacat etmemize rağmen bir sonuç alamadık” dedi.

İnşaatın kolonlarının da un gibi dağıldığına dikkat çeken Osman Kaplan, “Kolonlar o kadar ince ki, kalın görünsün diye etrafı beyaz tuğla ile örülmüş. Kiremitleri ve iç kısımdaki kolonları yıkıldı. Buranın bir an önce yıkılması gerekir. Zaten yeşil alan olarak görülen bu binanın olduğu yer neden ilgisiz kaldı. Sesimizi duyurmak için illaki Zümrüt Sitesi gibi çökmesi mi lazım” diyerek tepkilerini dile getirdi.

ALİ DEMİRER-KENTHABER-KONYA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2004 Cumartesi 17:54:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?