4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Konya'da aşk cinneti ucuz atlatıldı

Konya'da bir genç, sevdiği üniversiteli genç kız ve onun ailesini tüfekle vurarak yaraladıktan sonra, çenesine av tüfeğini dayayarak intihar etmek istedi.

İntihar girişiminde bulunan genç, daha önceden gittiği özel güvenlik kursunda ders veren hocası Asayiş Şube Müdürü Ercan Taştekin tarafından ikna edilerek intihardan vazgeçirildi.


Alınan bilgiye göre olay, akşam saatlerinde Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre K.K., kız arkadaşı olduğunu öne sürdüğü Selçuk Üniversitesi öğrencisi Emine K.'nın babası Fikret K. tarafından bir gün önce darp edildi. K.K., bugün akşam saatlerinde Emine K. ile görüşmeye gittiği yurtta ailesi ile karşılaştı ve aralarında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine evinden av tüfeğini alıp gelen K.K., Emine K. ile babası Fikret ve annesi Nuray K.'ya ateş açtı.

Olayda Emine K., annesi ve babası yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan baba ve kızı Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, anne ise Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Öte yandan, sevdiği kızı ve ailesini vuran K.K., av tüfeğiyle boş bir araziye kadar yürüdü. Polisin etrafını çevirmesi üzerine şahıs, "ölmek istiyorum" diyerek, tüfeği çenesine dayadı. Polislerin ikna çabaları sırasında olay yerine Asayiş Şube Müdürü Ercan Taştekin geldi.

K.K., daha önce özel bir güvenlik şirketinin kursundayken ders aldığı Asayiş Şube Müdürü Taştekin'i görünce, "Hocam, durumları nasıl, bana bilgi verin. Ben onu çok seviyordum. Böyle olmasını istemezdim" dedi. Şube Müdürü Taştekin'in, "durumunu sordurayım" diyerek konu hakkında bilgi alması ve bir süre sonra, "Yaralıların durumları iyi, sen teslim ol" demesi üzerine K.K., tüfeği yere atarak teslim oldu. Yaklaşık 1 saat süren ikna çabaları sonrası gözaltına alınan K.K., ifadesinin alınması için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 21:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?