5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya'da belediye okullara trafik seti dağıttı

Fuar Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halil Şahin, Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Abdullah Yağmur, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Trafik Denetleme Şube Müdürü Abdullah Yağmur, Trafik Şubesi olarak eğitim öğretim döneminin ilk haftası okullarda giriş çıkışları denetleyebildiklerini, daha sonraları bu kontrolü öğretmenlere ve öğrencilere devrettiklerini belirtti. Yağmur, "Ana arterler ve caddelerde bulunan okullarda denetimlerimiz hala sürüyor. Ama zaman geçtikçe bu denetimi okula devrediyoruz. Bu denetimleri yapan ister öğretmen, ister öğrenci, kim olursa olsun sürücüler uymak zorunda, yoksa cezai işlem uygulanacaktır" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Konya Valiliği ve işadamları ile birlikte yaptıkları çalışmalarla Konya’yı, okullaşma bakımından Türkiye’nin bir numaralı kenti yapacaklarını belirterek, "Bu tür bir etkinliği başka belediyeler de yapmıştı. Ancak bizim dağıtacağımız trafik seti şu ana kadar verilen en kapsamlı set. Bizler bu projeyle Türkiye’de bir numaralı belediye olmayı hedefliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek okulları temsilen 10 okul müdürü ve öğrencilerine trafik eğitim setini dağıttı. 200 okula dağıtılacak bu sette 2 öğrenci yeleği, 2 adet öğrenci trafik yağmurluğu, 1’er adet öğretmen yeleği ve yağmurluğu, 3 adet trafik şapkası, 2 el lambası, 3 adet dur geç levhası, 3 adet düdük ve sınıflar için birer adet trafik eğitim seti bulunuyor.

iha-konya
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2004 Salı 15:57:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?