6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya'da çifte fuar

KONYA'DA ÇİFTE FUAR

TÜYAP Konya Fuarcılık tarafından düzenlenen, Kondöküm 2009 ve Konya 3. Yan Sanayiler Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

KTO - TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki açılışa Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, meslek kuruluşlarının temsilcileri katıldı. TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, üretimin ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu ancak ürün pazarlamasının ve tanıtımının daha önemli olduğunu söyledi. Fuar merkezinin bölgede üretilen ürünlerin tanıtılabileceği bir yer olduğunu kaydeden Ersözlü, bu alanın Anadolu'da yeni ürünler üretilmesine yardımcı olacağını bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de konuşmasında, Konya sanayisinden övgüyle bahsetti. Umutsuzluğa kapılarak morali bozulanlara Konya sanayisinin nereden nereye geldiğini göstererek ufkunun açılacağını belirten Akyürek, "Konya sanayisi öz kaynakla dünden bugüne gelmiştir. Biz de yerel yönetimler olarak yatırımcıların önünü açmak için yatırım altyapısı oluşturmada gayret gösteriyoruz" dedi.

Vali Aydın Nezih Doğan ise, fuarlar sayesinde farklı yöntemler kullanarak başarılı olanların örnek alınabileceğini ifade etti. Vali Doğan, "Dünyada çok hızlı bir değişim yaşıyoruz. Artık teknoloji öylesine değiştiki üretim zincirlerinin belli halkaları farklı ülkelerde yapılıyor. Dünyadan olup bitenlerden haberdar olmanın yolu fuarlardır. Malın üretilmesinden pazarlamasına doğru bizden farklı yöntemleri kullananların başarılarını fuarlarda görüp örnek almamız lazım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek iki fuarın açılışını yaptı. 60 firmanın yer aldığı Kondöküm 2009 - Konya Döküm Teknolojileri, Kalıp, Paslanmaz Çelik ve Metaller Fuarı'yla eş zamanlı açılan Konya 3. Yan Sanayiler Fuarı 22 Kasım tarihine kadar gezilebilecek.

KONYA'DA ÇİFTE FUAR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 13:53:02
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 13:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?