5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Konya'da doğalgaz 1 Haziran'da start alıyor

Doğalgaz 1 Haziran 2004 tarihinde start alacak. Konya’da doğalgaz hizmeti verecek olan GAZNET Dağıtım AŞ’nin Genel Müdürü Gültekin Çınar, Konya Büyükşehir ve Merkez İlçe Belediye Başkanlarına brifing verdi. Brifinge AK Parti Konya Milletvekili Hasan Anğı ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

Çınar 5 yıl içinde 100 bin konuta doğalgaz ulaştıracaklarını ve 365 gün 24 saat kesintisiz hizmet vereceklerini belirtirken, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin GAZNET’in ikinci büyük ortağı olduğunu anımsatan Başkan Akyürek doğalgaz hizmetinin halkı rahatsız etmeyecek şekilde verilmesi konusunda GAZNET yönetimini uyardı. Çınar Konya’yı dört ayrı koldan doğalgaz ağı ile donatacaklarını belirterek sağlıklı dağıtım için Konya’nın uydudan 800 kilometreyi kapsayan sayısal görüntüsünün alındığını ve yaptıkları kapsamlı fizibilite çalışması ile 130 milyon metrekareye yakın kapalı alanı ısıtacaklarını anlattı.

Konya Çimento Fabrikası önünden başlayacak ilk dağıtım çalışmalarının Nalçacı Caddesi, Havzan ve Şeker Fabrikası’nda 1Eylül 2004 tarihine kadar gerçekleştirileceğini hatırlatan Çınar, 500 çalışan ve 9-10 ayrı ekiple hizmet vereceklerini bildirdi. Konuşmasında doğalgaz sisteminin kullanıcıya maliyetine de değinen Çınar, kalorifer sistemi bulunan konutlarda 1milyar liranın altına düşen harcamanın kalorifer sistemi bulunmayanlarda yaklaşık 3 milyar lira olarak tespit edildiğini açıkladı. Kullanıcıdan alınacak 180 dolarlık abonman ücretinin altyapıya harcanacağını, kendilerinin ise bir yıl boyunca abonelerden 10 dolar kar edeceklerini belirten Çınar, doğalgaz ile birlikte kentte istihdam oranının artacağını dile getirdi. Çınar, dünyada ülkelerin değil şehirlerin rekabet halinde olduklarının altını çizerek doğalgaz kullanımına başlanmasıyla birlikte Konya’nın değerinin artacağına dikkat çekti.

Brifingde doğalgaz kullanımının hızlandırılması gerektiğini kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de dağıtımda mahalli idarelerin etkin rol alması gerektiğini savundu. Akyürek GAZNET’in hemen kazanmayı değil, etkin bir bilgilendirme ve yönetim mekanizması geliştirerek halkı rahatsız etmeden hizmet vermeyi amaç edinmesi gerektiğine işaret etti.

ALİ DEMİRER-KENTHABER-KONYA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2004 Salı 11:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mesut Nar IP: 85.97.206.xxx Tarih : 4.07.2005 03:07:14
PAZARIMIZIN GÜZEL KÖYLERİNDEN BİRİ