4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Konya'da fuhuşa darbe

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Bürosu tarafından 8 aydır takip edildikten sonra yakalanan 3 kişinin, çeşitli tarihlerde iş var diyerek kandırıp Türkiye'ye getirdiği yabancı uyruklu 35 kadını başkalarına satıp para kazandıkları ortaya çıktı.

Asayiş Şubesi Ahlak Bürosu ekipleri Gürcistan, Azerbaycan ve Ukrayna'dan kadınları, "Türkiye'de bebek bakacaksınız" diye kandırıp getirdikten sonra pasaportlarına el koyup sattıkları ve fuhuş yaptırdıkları iddia edilen Z.G. (47), C.K. (25) ve M.K'yi (75) takipe aldı.

8 ay yapılan takip sırasında Ahlak Bürosunda hiç çalışmamış yeni polis memurları görev yaptı. Çalışmanın tamamlanmasının ardından farklı tarihlerde 35 yabancı uyruklu kadın yakalanarak sınır dışı edildi. Kadınlardan 1'inin AIDS, 13'ünün ise cinsel yollarla bulaşacak çeşitli hastalıkları olduğunu tespit eden polis, şebekenin Z.G, C.K, ve M.K. isimli 3 önemli ismini yakaladı.

Yakalanan 3 şüphelinin insan ticariti ve fuhuş yaptırmak suçlarından kazandıkları parayı Gürcistan'da bir bankaya yatırdıkları belirlenirken, şahıslar ifadelerinin alınmasının ardından Konya Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 3 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 17:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?