4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Konya'da hırsız polis kovalamacası

Konya polisi, çaldıkları otomobille 4 marketten hırsızlık yapan 2 kardeşten birini yaşanan kovalamacadan sonra yakaladı. 

Çok sayıda sabıkaları olduğu öğrenilen hırsızlık zanlısı kardeşlerin kar maskeleriyle girdikleri marketlerden çok sayıda sigara, alkollü içecek ve gıda maddesi çaldıkları belirtildi. 

Edinilen bilgiye göre, Oto Hırsızlık Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, oto hırsızlığından aranan Mehmet (28) ve Hüseyin Ö. (26) kardeşleri 10 gündür takibe aldı. Şüphelilerden Hüseyin Ö., akşam saatlerinde merkez Selçuklu İlçesi Barış Caddesi'nde 34 UL 4442 sahte plakalı otomobile bindiği sırada sivil polis memurunun kapıyı açması üzerine gaza basıp kaçmaya başladı. Polis memuru da hareket halindeki otomobilin kapısından içeri atlayarak Mehmet Ö.'ye otomobili durdurmasını söyledi. Otomobilin durmaması üzerine el frenini çeken polis memuru, yardımcı ekibinde gelmesiyle Mehmet Ö.'yü yakaladı. Kardeşlerden Hüseyin Ö. otomobilin durmasıyla birlikte kaçmaya başladı. Çevrede bulunan evlerin bahçelerinde aranan Hüseyin Ö., yaşanan kovalamaca da polise izini kaybettirdi. 

Yakalanan hırsızlık zanlısı Mehmet Ö. ve çalıntı olduğu tespit edilen otomobil Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Olay yeri inceleme ekibi tarafından incelenen otomobilden, 2 adet kar maskesi, demir kesme makası, 3 adet sahte plaka, çok miktarda muhtelif markalarda sigara, alkollü içecek, çikolata, sucuk ve salam ele geçirildi. Sadece Toyota marka otomobilleri çaldıkları belirtilen hırsızlık zanlısı kardeşlerin, çok sayıda sabıkalarının olduğu belirtildi. Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Mehmet Ö.'nün bugün adliyeye sevk edilmesi beklenirken, kaçmayı başaran Hüseyin Ö.'nün de yakalanması için çalışmalar sürüyor.
iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2007 Salı 12:11:55
Güncelleme :22 Şubat 2007 Perşembe 10:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?