4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Konya'da hırsız-polis kovalamacası

Konya'da bir markete girmek isterken ihbar üzerine olay yerine gelen polisleri görüp kaçmaya başlayan hırsızlık şüphelisi 2 kardeş, polisle yaşanan kovalamaca sonunda yakalandı.

Olay, saat 02.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Musalla Bağları Mahallesi Telgrafçı Hamdi Bey Caddesi Şehit Ahmet Değerli Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Karagöz Apartmanı altında bulunan bir markete girmek isteyen hırsızlık şüphelisi 2 kardeş, vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polisleri görünce kaçmaya başladı. Hırsızlık şüphelisi F.P. (20) ile İ.P. (27), polisin dur ihtarına uymayıp kaçışını sürdürünce takviye ekip istendi. Kısa sürede bölgeye intikal eden sivil ve resmi polis ekipleri ile Ankara Caddesi istikametine doğru kaçan şahıslar arasında kovalamaca başladı.

Şüphelilerin ara sokaklara girmesi üzerine ekip otolarından inen polisler havaya uyarı ateşi açarak şahısların peşine düştü. Yaya olarak devam eden kovalamacada hırsızlık şüphelisi kardeşlerden F.P. polisler tarafından sıkıştırılarak yakalandı. Şüpheli polis otosuna bindirilerek olay yerinden uzaklaştırılırken, diğer şüpheli İ.P'nin bulunması için çevrede geniş çaplı araştırma başlatıldı. Yapılan aramalarda İ.P, bir apartmanın bahçesinde ağaçların arasında gizlenirken yakalandı. Polislere direnmek isteyen İ.P. biber gazıyla etkisiz hale getirildi. Elleri kelepçelenen İ.P. üst araması yapıldıktan sonra polis otosuna bindirildi. Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen hırsızlık şüphelisi 2 kardeş polis merkezine götürüldü. Çok sayıda sabıkalarının bulunduğu öğrenilen hırsızlık şüphelisi kardeşlerden F.P'nin polis tarafından da arandığı bildirildi.

 

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 12:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?