7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Konya'da hırsızlara geçit yok!

Konya'da oto hırsızlık ve hırsızlık büro amirliği dedektifleri, binbir kılığa girerek zanlıları bazen suçüstü, bazen de çaldıkları malları satmaya çalışırken yakalıyor.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlık ve Hırsızlık Büro amirlikleri, 20 ekip ve 80 polis memuruyla otoparkçı, tamirci, pompacı, simitçi ve seyyar satıcı kılığına girerek, olaylara anında müdahale ediyor. Polisin bu uygulamaya başladığı günden beri her türlü hırsızlık olaylarında yüzde 30'dan fazla azalma olduğu öğrenildi.

POMPACILAR OTO, TAMİRCİ POLİSLER İSE MOTOSİKLET HIRSIZLARINI YAKALIYOR

Komiser Engin Korkmaz'ın büro amirliğini yaptığı Oto Hırsızlık birimi, 20 kişilik özel eğitim almış polis kadrosunun yer aldığı 6 ekipten oluşuyor. Ekipler, Konya'nın çeşitli bölgelerinde meydana gelebilecek oto ve motosiklet hırsızları için tedbirler alıyor. Geçmiş yıllarda ve son zamanlarda çalınan motosikletlerden 500 tanesini bulan ve şüphelileri yakalayan ekip, aynı zamanda bir çok çalınan otomobili ele geçirmişti.

Otomobil ve motosiklet hırsızlıklarına karşı önlem alan ekipler, bir araç
çalındığında ön araştırmasını yaptıktan sonra otomobilin şehir dışına çıkma ihtimaline karşı petrol istasyonlarında pompacı kılığında görev alıyor. Bu yöntemle aracı belirleyen polisler, çoğu zaman suçluları yaptıkları takip sonrası yakalamayı başarıyor. Otomobille gerçekleşen hırsızlıklara karşı ise yoğun bölgelerde ve otoparklarda otoparkçı olarak görev alan ekipler, genelde şüphelileri suçüstü yakalayarak suçun işlenmemesini sağlıyor.

Türkiye'de en fazla motosikletin kullanıldığı şehirlerden birinin Konya olması nedeniyle bu yönde de çalışmalar yapan dedektifler, her motosikleti dikkatli bir şekilde takip ederek seri numaralarını kontrol ediyor. Ekipler aynı zamanda motosiklet tamircilerinde, tamirci kılığına girerek, ilk önce çalıntı motosikletlere daha sonra ise hırsızlara ulaşıyor.

SİMİTÇİ VE SEYYAR SATICI ROLÜNE GİRİYORLAR

Komiser yardımcısı Ramazan Sami Altınok ile 20 ekipten oluşan 60 kişilik polis kadrosu ise, ev, iş yeri ve dolandırıcılık gibi suçların çözülmesi için 24 saat aralıksız çalışıyor. Hırsızlık bürosu ekipleri, kentte yaşanan hırsızlık olaylarının önüne geçmek için seyyar satıcı, simitçi, hatta hurdacı görünümüne bile girerek halkın arasında geziyor. Özel eğitimli dedektifler, bu ve diğer yöntemlerle son dönemde 650 hırsızlık şüphelisi yakaladı.

Mahalle mahalle, sokak sokak kentte bütün insanlarla birebir görüşen dedektifler, kendilerini tanıtıp, onların her zaman yanında olduklarını vurgularken, simitçi kılığında cepçileri ve dolandırıcıları, seyyar satıcı kılığında ise mahalle aralarında dolaşarak ev hırsızlıklarının önüne geçmeye çalışıyor. Polisler, iş yerlerinde meydana gelen hırsızlık olaylarında zanlıları yakalamak için genelde alıcı kılığına giriyorlar.

Bir yıl içerisinde 650 hırsızlık şüphelisi yakalayan hırsızlık masası dedektifleri, 950 bin YTL değerinde çalıntı eşya ele geçirdi. 2007 yılının ilk 4 ayı ile 2008 yılının 4 ayı karşılaştırıldığında ise olayların yüzde 30 oranında azaldığı göze çarpıyor.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 10:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?